Dansatorul sportiv Andrei Toader și Mia Linnik-Holden au devenit campionii Marii Britanii la dansuri Ballroom și Latino

image5 [640x480]

Andrei Toader (13 ani) dansator sportiv, împreună cu partenera sa Mia Linnik-Holden (12 ani) au devenit în 24 iulie 2015 la Bournemouth UK campionii Marii Britanii, la categoria Juniori sub 14 ani la dansuri Ballroom (Vals, Tango, Foxtrot, Vals Vienez, Quickstep) şi Latino (Cha-Cha-Cha, Rumba, Samba, Paso doble, Jive).

Andrei locuieşte în Manchester UK din 6 iunie 2015 la familia partenerei de dans, Mia, după ce părinţii au luat legătura prin Facebook în luna aprilie 2015 şi au planificat mutarea lui Andrei în decursul lunii mai. Andrei a început să danseze la vârsta de 6 ani şi a evoluat în cadrul a două cluburi de Dans Sportiv din Timişoara, făcând parte în ultimii 3 ani din lotul naţional de dans sportiv al României.

Anglia este locul unde a luat fiinţă prima federaţie de dans sportiv WDC ( World Dance Council) din lume în 1950 şi unde Ballroom Dancing este la un nivel competiţional foarte ridicat. Blackpool UK, foarte aproape de Manchester este locul în care fiecare dansator îşi doreşte să ajungă să concureze măcar o dată în viaţă!

Andrei este cel mai tânăr român dansator sportiv din istorie care a devenit campion naţional în Marea Britanie şi mai ales după doar 2 luni din momentul mutării lui acolo.

image2 [640x480] image4 [640x480] image6 [640x480]