Dan Luca: Bruxelles european – Context românesc

poster-30-03-2016 [800x600]

Miercuri, 30 martie, începând cu orele 15:00, Center for EU Communication Studies – SNSPA București, (primul centru de cercetare din Romania dedicat comunicării publice în context european) din B-dul Expoziției nr. 31, va găzdui în sala 7, dezbaterea: Bruxelles european – Context românesc.

Cu această ocazie, va avea loc și lansarea de carte cu titlul Bruxelles european – Context românesc – autor Dan Luca – o lucrare ce investighează subiecte macro, precum creșterea influenței României în Uniunea Europeană sau reindustrializarea UE, combinate cu micro-teme precum găsirea unui loc de muncă în Bruxelles-ul european sau organizarea conferințelor de presă în capitala Europei, conform declarației Alinei Bârgăoanu.

Cum este văzută România de Bruxelles-ul european? Care este impactul ideilor românești în capitala Europei? În ce direcție se îndreaptă proiectul european? Sunt întrebări la care autorul cărții încearcă să aducă răspunsuri, printr-un răspuns structurat pe șase capitole, urmărind teme de actualitate precum: piața forței de muncă, și afacerile din Bruxelles-ul european, eficiența României în Uniunea Europeană, tehnicile de comunicare UE, Europa cetățenilor, educația europeană și diaspora românească.

Un volum complet, abordabil nu doar de către specialiștii în afaceri europene, ci și de simplul cetățean. O carte care apropie cele două sisteme, românesc și european, proiectând soluții practice pentru o Românie europeană.

Dan Luca își desfășoară activitatea în mare parte la Bruxelles, unde este în permanent contact cu instituțiile europene și formatorii de opinie din capitala Europei. Combină cu succes activitatea universitară cu cea de expert în afaceri europene, fiind de peste 20 de ani un nume de referință în domeniul comunicării la nivelul UE, dar și al relației UE-România. Este în prezent, Senior Director la EurActiv din Bruxelles și cadru didactic la SNSPA. În 2003 a înființat Clubul România-UE Bruxelles, iar în 2009, primul think-tank românesc din Bruxelles, GrupRomânia.