„Dacă politichie nu e, nimic nu e!”, cu Tudor Petruț – Donald Trump a pierdut alegerile înainte de-a le câștiga

Domnul Donald Trump este fostul președinte al Statelor Unite ale Americii. Pentru unii, în baza declarațiilor lor publice din ultimii patru ani, dânsul n-a fost oricum un președinte legitim. Nici n-a fost bine inaugurat președintele Joe Biden că deja politicieni influenți, începând cu Hillary Clinton, ne-au reamintit că Trump nu este decât o marionetă rusească manevrată de Vladimir Putin, datorită căruia a și câștigat alegerile. Un subiect acid care cu siguranță încurajează apelurile disperate la unitate națională…

E adevărat că jovialul om de afaceri devenit locatar al Casei Able a călcat în picioare mii de orgolii și chiar dacă nu mai avea nevoie și-a creat mai mulți dușmani decât a putut duce pe umerii prezidențiali. A început încă din campania electorală din 2016, când a trâmbițat că se duce în Washington ca să sece mlaștina birocratică, să facă ordine și disciplină în aparatul administrativ, să curețe judiciarul și să restructureze forțele armate, aducând acasă trupe din jurul lumii.

Deci s-a pus de-a curmezișul unui întreg complex militar-industrial al cărui lobby primează politică americană de decenii. Apoi a adus în discuție “statul paralel”, o noțiune pe care mai toată lumea s-a ferit s-o comenteze tratând-o doar ca pe o conspirație insipidă. Și nu s-a oprit aici pentru că a singularizat și criticat acid serviciile de informații. Greșeala supremă. La paritate cu încleștarea continuă cu corectitudinea politică, care l-a pus într-un conflict dur și amețitor cu majoritatea mass-media.

În secunda în care a creat de bunăvoie și nesilit de nnimeni o amorfă masă de dușmani, Donald Trump și-a semnat sentința de a nu guverna mai mult de un termen și, perfect posibil, condamnarea de a fi eliminat din viața politică pentru totdeauna.

În primul rând serviciile, sub privirea îngăduitoare a administrației Obama/Biden, i-au spionat birourile de campanie. Cu acordul tacit al Departamentului de Justiție și al judiciarului, i-au înscenat un întreg proces de coliziune cu rușii. Media au susținut un baraj susținut, condamnându-l în ochii publici, lansând speculații și dezinformări mascate în știri și articole fulminante. Birocrația a întârziat mereu schimbările cerute de administrație. Apoi a creat un întreg sistem de scurgeri de informații și anonime, toate în deserviciul președintelui, pe care media le-a prezentat că adevăruri absolute.

Armata, un bastion al corectitudinii (sau cel puțin așa pare) l-a mințit în față lăsând impresia că ii urmează ordinele, în timp ce de fapt nu se întâmplă nimic – situația cu reducerea numărului de trupe din Orient fiind doar un exemplu. La alegeri, administrațiile locale au făcut ce-au vrut, pentru că e stare de urgență, judecătorii au parafat, și când Trump a deconspirat o serie de iregularități până și Curtea Supremă (unde a instalat trei judecători) s-a uitat în partea cealaltă.

Și să nu uităm că FBI, pe care Trump l-a epurat de dușmani, s-a răzbunat prin tăcere și nu a dat publicității detalii despre junele Hunter Biden decât după alegeri și cu jumătate de gură. Și așa mai departe! O să se scrie cărți de istorie despre toate aceste întâmplări și multe altele.

Pentru că Donald Trump  nu a știut să-și aleagă prietenii, serviciile, birocrația, justiția, folosind din plin mass media declarat anti-prezidențiale, întregul “stat paralel” din mlaștina de Washington a devenit tacit susținător activ al partidului de opoziție și al candidaților săi. Și până la urmă, în Noiembrie, mlaștina l-a înglodat în noroi și l-a trimis la pensie pe orgoliosul Donald Trump. Și a convins pe viitorii candidați la orice post politic din zona de putere că e mai bine să înceapă cu stindardul alb și să ofere pace și prietenie.

Autor: Tudor Petruț (Los Angeles – SUA)
Actor și scenarist de film, regizor de teatru, autorul editorialelor #MinutulDeHollywood care apar în presa de limba română din diaspora și pe paginile #RomaniansInHollywood. Colaborator la Occidentul Românesc din anul 2011.

Foto: shutterstock.com/search/funny+trump