Corina Creţu: Sunt pregătită să îmi asum responsabilitatea portofoliului REGIO

corina cretu
Corina Creţu, desemnată comisar european pentru portofoliul REGIO în Comisia Europeană condusă de Jean Claude Juncker, se declară onorată de această nominalizare şi spune că este pregătită să îşi asume responsabilitatea portofoliului.

„Mă onorează desemnarea Preşedintelui Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, în funcţia de Comisar European, ca şi susţinerea Guvernului României. Dezvoltarea Regională este cea mai importantă politică de investiţii din Europa şi mă bucur foarte mult că România a primit un portofoliu atât de important, demonstrând, încă o dată, încrederea de care se bucură ţara noastră la Bruxelles. Sunt pregătită să îmi asum responsabilitatea acestui portofoliu”, scrie Corina Creţu pe pagina sa de Facebook, informează Mediafax.

Comisia Europeană a prezentat oficial componenţa Executivului european propus de Jean Claude Juncker, în care Corina Creţu este comisar european pentru Politica Regională.

Francezul Pierre Moscovici a fost numit comisar european pentru Afaceri Economice, Taxare şi Uniunea Vamală, britanicul Jonathan Hill a primit portofoliul Serviciilor Financiare, Stabilităţii Financiare şi Pieţelor de Capital, iar germanul Gunther Oettinger se va ocupa de Economia digitală şi Societate.