Consultări ale secretarului de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, la Madrid

50

222222

Secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, va efectua în perioada 21-22 martie 2013 o vizită la Madrid, pentru o rundă de consultări bilaterale cu omologul său secretarul de stat pentru afaceri europene din Ministerul spaniol al afacerilor externe şi al cooperării, Inigo Mendez de Vigo. Cu acest prilej, va avea loc a amplă trecere în revistă a temelor europene actuale de interes comun, precum şi a stadiului şi perspectivelor relaţiilor bilaterale, cu accent pe extinderea cooperării din perspectivă europeană, precum şi pe intensificarea palierului strategic între cele două state.

Agenda vizitei va cuprinde întâlniri cu Preşedintele şi membrii Comisiei Mixte pentru UE, Gerardo Camps Devesa, în cadrul discuţiilor urmând să se abordeze elemente legate de coordonarea afacerilor europene şi implicarea parlamentelor naţionale în procesul de dezbatere şi monitorizare a deciziei guvernamentale în sfera afacerilor europene. Secretarul de stat George Ciamba va avea, totodată, întrevederi şi cu secretarul de stat pentru comerţ Jaime Garcia Legaz, prilej cu care se vor analiza posibilităţile de intensificare a cooperării pe linie economică, cu accent pe oportunităţile oferite de piaţa românească investitorilor spanioli.

De asemenea, George Ciamba se va întâlni cu reprezentanţi ai unor think-tank-uri, în ziua de 22 martie 2013, având o întâlnire cu directorul Institutului Regal Elcano, Charles Powell.

Vizita demnitarului român la Madrid se înscrie în seria demersurilor politico-diplomatice de diversificare şi aprofundare a relaţiilor bilaterale hispano-române şi de promovare a temelor de interes pentru România aflate pe agenda europeană şi internaţională.