Consultare publică: Organizarea consulatelor itinerante în Spania, în 2022

Ministerul Afacerilor Externe urmărește permanent îmbunătățirea calității serviciilor consulare, iar una din liniile de acțiune în acest sens o reprezintă organizarea consulatelor itinerante care să vină în întâmpinarea nevoilor cetățenilor români care locuiesc în localitățile aflate la distanțe considerabile față de sediile misiunilor diplomatice sau ale oficiilor consulare ale României, se precizează într-un comunicat.

Pentru al doilea an consecutiv, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) lansează o consultare publică cu privire la localitățile în care ar putea fi organizate consulate itinerante pe teritoriul Spaniei. În perioada 23 decembrie 2021-15 ianuarie 2022, la adresa de e-mail: madrid.itinerant@mae.ro, cei interesați pot trimite propuneri pentru organizarea de consulate itinerante.

Propunerile și sugestiile primite vor fi analizate până la 28 ianuarie 2022, iar ulterior se vor anunța datele și locațiile unde vor fi organizate consulate itinerante pe parcursul anului 2022.

Organizarea consulatelor itinerante depinde de situația epidemiologică din teritoriu și implicit de aprobarea autorităților locale.

Ambasada și oficiile consulare ale României de pe teritoriul Spaniei vă mulțumesc anticipat pentru sugestiile dumneavoastră!