Consulatul General al României la Sevilla organizează un consulat itinerant la Murcia

murcia

Consulatul General al României la Sevilla organizează un consulat itinerant la Murcia, în data de joi, 6 octombrie 2016!

Între orele 09:30 – 13:30 primiri acte și între 15:30 – 17:00 eliberări documente, în incinta Centro de Formación e Iniciativas de Empleo, La FICA, Avda. Primero de Mayo, zona Auditorio Municipal.

Cetățenii care solicită servicii/documente consulare, vor prezenta documentele de identitate/călătorie și/sau stare civilă atât în original, cât și în fotocopie.

IMPORTANT!

Solicitările de pașapoarte se depun EXCLUSIV la sediul Consulatului General al României la Sevilla (Av. Manuel Siurot 30, Sevilla).
În baza prevederilor Legii cadru în materia taxelor consulare (nr.198/2008), revizuită prin OUG nr.64/2014 și prin legea de aprobare a acesteia din urmă, Legea nr.291/2015, Ordinul MAE nr.400/2016, la art.23.(3) se precizează că „în cazul consulatelor itinerante, cheltuielile de organizare, cuprinzând transportul și cazarea funcționarilor consulari, precum și, după caz, chiria pentru rezervarea locațiilor necesare, se distribuie în mod egal în sarcina solicitanților de servicii consulare pentru care se percep taxe, potrivit legii, indiferent de tipul și numărul cererilor depuse de fiecare persoană. Numărul solicitanților se stabilește în mod anticipat, pe baza programărilor sau, dacă este posibil, la fața locului”.

Având în vedere aceste aspecte, pentru respectarea prevederilor legale amintite, taxele percepute pentru organizarea și realizarea consulatului itinerant de la Murcia, din data de 6 octombrie 2016, vor fi actualizate corespunzător, în funcție de numărul solicitanților de servicii consulare.