Consolidarea legăturilor comerciale româno-spaniole: Misiune economică în Barcelona și Palma de Mallorca

271

În perioada 21-26 martie 2024, Ambasada României în Spania, în colaborare cu Consulatul General al României la Barcelona și cu sprijinul consulului onorific al României în Insulele Baleare, Alexandru George Lazăr, a organizat o misiune economică în Spania, cu focus pe Barcelona și Palma de Mallorca. Scopul principal al acestei inițiative a fost sprijinirea companiilor românești în extinderea pe piața spaniolă, facilitarea cooperării cu firmele spaniole și crearea de punți economice între cele două țări.

La această misiune economică s-au alăturat organizații ale mediului de afaceri din România, precum Federația Patronatelor din Industria Ospitalității (FPIOR), RESTO Constanța, RePatriot, Romanian Business Leaders, Asociația Energie Inteligentă (AIE), alături de alte companii individuale, formând o delegație reprezentativă de aproximativ 30 de antreprenori români. Domeniile reprezentate au inclus IT/software, turism/HORECA, energie verde și retail.

Participanții au avut oportunitatea de a interacționa direct cu mediul de afaceri din cele două destinații prin întâlniri cu organizații relevante, lideri de piață și antreprenori locali, pentru discuții despre potențiale colaborări comerciale, investiții și schimburi de know-how. Conferințele dedicate oportunităților de investiții din România și promovării oportunităților de cooperare economică cu Spania, găzduite de Foment de Treball la Barcelona și Camera de Comerț Mallorca la Palma, au oferit platforme importante pentru dezvoltarea relațiilor comerciale.

De asemenea, delegația a avut întrevederi cu reprezentanți guvernamentali și instituționali din Catalonia și Insulele Baleare, pentru o mai bună înțelegere a realităților economice și a mediului de afaceri local. Vizitele instituționale la diverse organisme guvernamentale și la instituții locale, precum și reuniunile tematice cu reprezentanți ai diverselor sectoare economice, au contribuit la consolidarea legăturilor între România și Spania.

Această misiune economică a fost apreciată ca extrem de productivă și inspiratoare, creând oportunitatea de a întâlni lideri din diverse sectoare ale economiei și de a explora oportunități captivante pentru colaborare și investiții. Prin consolidarea legăturilor comerciale între România și Spania, această acțiune contribuie la promovarea dialogului intercultural și la dezvoltarea relațiilor economice bilaterale.

Informații și imagini: Ambasada României la Madrid