Confederația Patronală Concordia pledează pentru includerea României în Schengen – Dezbateri la întâlnirea BusinessEurope din Madrid

Confederaţia Patronală Concordia susține aderarea rapidă a României la spațiul Schengen în cadrul Consiliului Preşedinţilor BusinessEurope de la Madrid

Confederaţia Patronală Concordia, prin preşedintele său, Dan Şucu, a pledat cu fermitate pentru aderarea rapidă a României la spațiul Schengen în cadrul Consiliului Preşedinţilor BusinessEurope desfășurat la Madrid. Acest apel vine într-un moment semnificativ, deoarece Piața Unică împlinește anul acesta 30 de ani, iar consolidarea acesteia este o prioritate pentru oamenii de afaceri europeni.

La reuniunea cu regele Spaniei, Felipe IV, vicepreședintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, și viceprim-ministrul Spaniei, Nadia Calvino, Confederaţia Patronală Concordia a adus în prim plan necesitatea aderării României la spațiul Schengen cât mai repede. Dan Şucu a subliniat că existența unei piețe unice autentice nu poate fi realizată fără participarea României și Bulgariei în Schengen. Omologii din Austria au fost solidari în sprijinirea acestei cauze, oferindu-și întregul sprijin pentru aderarea rapidă a României.

Pe parcursul discuțiilor, s-a pus accent și pe necesitatea creșterii competitivității industriale a Europei, pentru a nu fi în umbra Washingtonului sau Beijingului. Confederaţia Patronală Concordia se bazează pe președinția spaniolă a Uniunii Europene pentru a acționa în acest sens în următoarele șase luni.

Totodată, în cadrul conferinței organizate de Confederaţia spaniolă a organizațiilor de afaceri (CEOE), BusinessEurope a identificat cinci domenii-cheie de acțiune pentru a se asigura că ambițiile de creștere economică în Uniunea Europeană sunt transpuse în rezultate concrete.

Acestea includ un cadru mai suplu de reglementare pentru companiile europene, consolidarea Pieței Unice, asigurarea aprovizionării cu energie la prețuri competitive, abordarea deficitului de competențe și facilitarea inovării, precum și sprijinirea reformelor pentru a crește productivitatea Europei și deschiderea de noi oportunități pe piețele internaționale pentru companiile europene.

Dan Şucu, președintele Confederaţiei Patronale Concordia și proprietarul Mobexpert, subliniază importanța unei reglementări mai flexibile și a armonizării normelor în cadrul Pieței Unice europene, eliminând barierele care îngreunează extinderea activităților companiilor în alte state membre. De asemenea, energia la prețuri accesibile și tranziția către o economie cu emisii reduse sunt elemente esențiale pentru competitivitatea și sustenabilitatea Europei. În plus, o forță de muncă bine pregătită și parteneriate solide între actorii sociali sunt esențiale pentru a atinge obiectivele de creștere și dezvoltare ale Uniunii Europene.

Confederaţia Patronală Concordia continuă să susțină interesele României în cadrul BusinessEurope și să colaboreze cu partenerii europeni pentru consolidarea economiei europene și promovarea valorilor comune.

A consemnat: Occidentul Românesc