La Ziua Internațională a municipiului Alfaz del Pi a fost prezentă și România

45

alfas3 [640x480]

Duminică, 18 octombrie 2015, în incinta poligonului sportiv din Alfaz del Pí (în valenciană l’Alfàs del Pi) s-a desfășurat cea de a opta ediție a Zilei Internaționale a municipiului. Această sărbătoare foarte populară reunește de fiecare dată cele 102 naționalități diferite care  trăiesc în armonie, respect reciproc, înțelegere și toleranță în Alfaz del Pí.

alfas9 [640x480]

Și în acest an, evenimentul a avut un succes extraordinar, dat fiind faptul că organizatorii au reușit să demonstreze pentru a opta oară că Ziua Internațională a municipiului este o sărbătoare multiculturală care reunește la un loc mii de persoane de naționalități diferite, un adevărat exemplu de conviețuire și integrare socială.

alfas10 [640x480]

Deschiderea evenimentului a fost realizată de către primarul orașului, domnul Vicente Arques Cortes, care a declarat: „Inaugurăm Ziua Internaţională 2015 din Alfaz del Pí, cu 50 de standuri. Suntem mai mulţi decât anul trecut. Suntem 120 de asociaţii în municipiul nostru, iar această zonă de desfășurare a devenit neîncăpătoare, astfel că anul viitor va trebui să ne gândim la un spaţiu mult mai mare. Mulţumim tuturor celor 50 de asociaţii participante astăzi, pentru că au transformat orașul Alfaz del Pí într-un municipiu care a devenit pentru întreaga Spanie, un exemplu de convieţuire şi integrare. Suntem 102 naționalităţi diferite care convieţuim în Alfaz del Pí şi ziua de astăzi este una extrem de importantă în calendarul oraşului nostru. Mulţumim tuturor pentru prezență şi vă invit să continuăm împreună să muncim pentru a fi un exemplu de integrare multiculturală.”

alfas12 [640x480]

Pentru a șaptea oară consecutiv, România a fost reprezentată la Ziua Internațională a municipiului Alfaz del Pí de către Asociația Ulpia Traiana din Benidorm. Doamna Dorina Apostol (președintele asociației) a declarat pentru publicația noastră faptul că: „ Alfaz del Pí este oraşul care a iniţiat acest tip de activitate în zonă, cea de astăzi fiind a opta ediție. Noi am participat la ultimele șapte. Toate celelalte oraşe din zonă s-au „inspirat” de la organizatorul din Alfaz del Pi – Primăria, care, prin modul de planificare şi organizare a activităţii, a demonstrat, din nou, că este lider incontestabil! Suntem mândri că am reușit să reprezentăm România și în acest an, pentru a șaptea oară consecutiv la acest faimos eveniment și ne onorează faptul să avem o relaţie extraordianară cu echipa primăriei din Alfaz del Pí. Aici am organizat primirea oficială a doamnei Ambasador Maria Ligor, în anul 2010 și tot aici am organizat şi sărbătorit Ziua Naţională a României în ultimii 4 ani. De asemenea, cursul de Limbă, cultură şi civilizaţie românească se desfășoară tot aici (printre puţinele localităţi din Comunitatea Valenciană, unde cursul există)…”

dorina [640x480]

Concluzii

Aproximativ 3.000 de persoane, spanioli și de diverse naționalități conlocuitoare, turiști sosiți în zonă special pentru această sărbătoare, au avut posibilitatea să cunoască aspecte din cultura, tradițiile și gastronomia a peste 37 de țări participante, să viziteze standurile cu produse de artizanat și, să admire costumele populare tradiționale și spectacolele prezentate de către fiecare țară în parte.

Un eveniment care a demonstrat pentru a opta oară că cele 102 naționalități diferite ce trăiesc și muncesc în municipiul Alfaz del Pí, sunt un adevărat exemplu de conviețuiere, de integrare socială și culturală.

alfas4 [640x480]

alfas1 [640x480]

alfas15 [640x480]

DSC_0106 [640x480]

1

alfas8 [640x480]

alfas5 [640x480]

alfas2 [640x480]alfas11 [640x480]