Comunicarea este singura cale care ne face mai umani

101

DSC06975 [640x480]

Într-un cadru românesc și prietenesc, sâmbătă 15 noiembrie 2014 de la ora 17:30, la sediul Asociației Suflet Românesc-Alma Rumana din Valencia a avut loc prezentarea cărții de maxime și cugetări „Templul Incertitudinilor” (El Templo de las Incertidumbres), ediția în limba română și spaniolă, a scriitorului român Sorin Bălășcău, originar din Bistrița.

Seara culturală a fost rodul unei colaborări între asociația din Valencia și Asociația Culturală Hispano-română din Quintanar de la Orden (Toledo) care, au menționat că acestă activitate este efectul „Întâlnirii asociațiilor din Castilla la Mancha și Valencia” , care a avut loc în luna martie a acestui an și care mai mult ca sigur va fi urmată de viitoare colaborări.

Cuvintele frumoase, aprecierile pozitive aduse efortului uman și economic al autorului de a se face cunoscut dar nu în ultimul rând dialogul ce s-a stabilit între scriitor și iubitorii de carte prezenți a făcut ca timpul să fie insuficient pentru a descoperi universul creativ a lui Sorin.

Cu această ocazie autorul a făcut o donație de carte pentru biblioteca George Coșbuc din cadrul asociație Alma Rumana-Suflet Românesc din Valencia.

Cartea în limba spaniolă, ca o dovadă clară a interculturalității din spațiul Iberic, a fost posibilă datorită aportului prietenilor acestuia.

Traducere: Natalia Leonte și Esteban Herras Cordones

Corectură: Antonio Zaragoza Jimenez

Copertă: Sulptorul Emil Dan Uiuiu

Pictură: Eduard Alin Țirei

Fotografie: Tomas Mancheño Canorea

Această carte a fost prezentată, până în acest moment, în Tarancon, Madrid și Quintanar de la Orden iar până la sfârșitul anului vor urma alte prezentări în Mora, Cuenca și Illescas.

Așa cum spunea scriitorul Sorin Bălășcău în una din cugetările sale: „Comunicarea este singura cale care ne face mai umani”, iar literatura este unul din intrumentele, alături de multe altele, care ne apropie unul de celălalt, uman și spiritual.

Corespondeță: Asociația Suflet Românesc-Alma Rumana / Valencia

DSC06851 [640x480] DSC06955 [640x480] DSC07016 [640x480]