Cătălin Predoiu: Diaspora nu va vota în veci PSD

catalin-predoiu

Situaţia votului prin corespondenţă „stagnează”, pentru că premierul Ponta „se răzbună” pe diaspora şi pentru că PSD nu obţine voturi dincolo de graniţele naţionale, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu, relatează mediafax.ro.

Întrebat cum comentează afirmaţiile PSD, conform cărora greva japoneză declanşată de parlamentarii PNL este „un joc politic ieftin”, Predoiu a spus: „Vine să-mi spună mie PSD-ul ce? Că tu, partid minoritar în Parlament, nu adopţi legea votului prin corespondenţă, tu fiind majoritar la Putere. E în putinţa lor, dacă vor s-o facă. Se poate face în trei zile, de ce nu o fac în ani de zile? Hai să spunem lucrurile pe şleau, nu o fac pentru că Ponta se răzbună pe Diaspora, de aia nu vor votul prin corespondenţă. Nu o fac, pentru că ştiu că în veci Diaspora nu va vota PSD.”

Cătălin Predoiu a spus, întrebat de ce PNL nu convoacă o şedinţă a Comisiei de cod electoral, unde partidul deţine o treime din membri: „Suntem la începutul acestui demers. S-au mai făcut şedinţe în acea comisie şi rezultatul îl cunoaşteţi. De aia spun că nu vreau să anticipez. Vom avea o şedinţă la Comisia de organizare a unificării şi vom stabili acolo care sunt paşii următori. Sunt convins că cei doi co-preşedinţi, Gorghiu şi Blaga, vor anunţa această strategie.”

Prim-vicepreşedintele PNL a mai spus că greva japoneză este un gest prin care se semnalează blocarea sistematică de PSD a adoptării legii şi că, probabil, vor urma şi alte măsuri de ripostă politică, acestea urmând să fie decise la Comisia de organizare a unificării PNL, care se va întruni la începutul săptămânii viitoare.

„Cert este un lucru: că nu am avut nici numărul de voturi să ranversăm această tendinţă a PSD de a stagna, de a ţine lucrurile pe loc şi atunci, sigur că ne gândim şi la alte forme de a atrage atenţia, de a protesta, de a crea un curent de opinie în Parlament pentru votul prin corespondenţă, pentru că în afara Parlamentului există acest curent de opinie„, a spus Cătălin Predoiu.

Articolul integral, îl puteți citi accesând:

http://www.mediafax.ro/politic/predoiu-psd-nu-trece-legea-votului-prin-corespondenta-pentru-ca-in-veci-diaspora-nu-va-vota-psd-14791784