Castellón de la Plana: Platforma pentru Drepturile Femeilor de a decide asupra sănătății reproductive

93

Liceu [640x480]

Pe data de 19 mai 2013, în Castellón de la Plana s-au reunit sub sigla Plataformei pentru Drepturile Femeilor de a decide asupra sănătăţii reproductive din Castellón, reprezentanţii sindicatelor, elevilor, asociaţiilor de femei, profesori universitari precum şi reprezentanţi PSVP-PSOE, Carmen Santamaria Blasco, șefa departamentului de Egalităţi de şanse în cadrul PSPV-PSOE, Susana Ros Martines, deputată PSOE, Monica Barabas, Secretar executiv PSD Castellón.

Mişcarea numită “Marea violetă” a acestei Plataforme are ca şi scop informarea populaţiei de repercursiunile ce le poate avea modificarea legii avortului în Spania. Dacă până acum legea prevedea că se poate avorta în anumite condiţii bine determinate, legea propusă de guvernul PP îngrădeşte dreptul femeii în a decide dacă avortează sau nu, indiferent dacă sarcina îi pune viaţa sa sau a fătului în pericol. Ba mai mult, avortul va putea atrage răspunderea penală atât medicului care o efectuează cât şi a mamei.

“Din păcate această lege nu aduce nimic bun societăţii în care trăim. Vor spori numărul avorturilor clandestine precum şi a turismului sanitar, situaţie trăită de Spania anilor 70-80, când femeile avortau clandestin sau avortau în străinătate. De asemenea, compromite îndatoririle morale ale medicului în exercitarea profesiunii sale. Dacă scopul guvernului e creşterea natalităţii, care în momentul de faţă scade îngrijorător, acesta ar trebui să îşi îndrepte atenţia în adoptarea unor politici familiare decente şi nu în a decide în locul femeii într-o chestiune atât de delicată şi de intimă cum este avortul.”

 

Comunicat de presă