California: 14 persoane au fost ucise și alte 15 sunt rănite în urma unui incident armat

san-bernadino-shooting

Cel puţin 14 persoane au fost împuşcate mortal, iar alte 15 au fost rănite în incidentul armat din oraşul californian San Bernardino, afirmă surse din cadrul Poliţiei regionale.

Biroul Federal pentru Investigaţii din Statele Unite verifică dacă atacul comis este incident terorist, deocamdată nefiind exclusă nicio posibilitate.

„Nu avem informaţii care să arate că acest atac ar avea vreo legătură cu terorismul”, a declarat Jarrod Burguan, un oficial din cadrul Poliţiei regionale, precizând că motivele criminalilor nu se cunosc. „Ar putea fi terorism intern”, a sugerat Burguan.

Atacul a avut loc în sala de conferinţe a unui centru pentru tratarea persoanelor cu deficienţe cognitive (Inland Regional Center) aflat în zona Waterman din San Bernardino, un orăşel de 200.000 de locuitori situat la 100 de kilometri est de Los Angeles.

Autorităţile americane continuă în mod activ operaţiunile de căutare a indivizilor care au deschis focul. Toate şcolile, centrele comerciale şi instituţiile din comitatul californian San Bernardino au fost închise în urma atacului armat.

Martori citaţi de CNN au declarat că trei indivizi au deschis focul cu mitraliere de tip AK-47 după care au fugit cu un vehicul de teren de culoare neagră.

„Avem numeroase victime, inclusiv morţi”, a declarat Vicki Cervantes, purtătorul de cuvânt al Poliţiei regionale. Potrivit unor surse, 14 persoane au fost ucise, iar 15 sunt rănite.