Bilbao: 10 ani de la înființarea parohiei „Tuturor Sfinţilor”

_DSC0009 [640x480]

Credincioșii ortodocși români din parohia „Tuturor Sfinţilor”, Bilbao, au sărbătorit duminică, 11 octombrie 2015, 10 ani de la înființarea parohiei. Acest moment aniversar deosebit a culminat cu slujirea Sfintei Liturghii arhierești de către Înalt Preasfințitul Părinte Iosif Pop, Arhiepiscop și Mitropolit al Europei Occidentale și Meridionale, și Preasfințitul Părinte Episcop Timotei, al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, având alături un frumos sobor de preoți. Cu această ocazie a fost sfințit și noul iconostas pus in biserica parohiei.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către Înalt Preasfințitul Iosif, care a explicat, plecând de rânduiala sfințirii iconostasului, semnificația și importanța icoanei în viața Bisericii și în viața noastră: această Duminică a Sfinților Părinți de la Sinodul VII Ecumenic a restabilit cultul icoanelor.Icoana este scrisă, nu doar pictată, deoarece ea transmite, vorbește despre tainele lui Dumnezeu. În Rugăciune de la sfințirea iconostasului, Dumnezeu – în Legea cea Veche- a preînchipuit cinstirea icoanelor prin heruvimii de pe Chivotul Legii. Icoana nu este o închipuire, ci este o realitate, adică realitatea Întrupării Fiului lui Dumnezeu.

Pentru deosebita lucrare misionară și râvna pastorală Înalt Preasfințitul Iosif a acordat Părintelui paroh Petru David, Gramata Mitropolitană, de asemenea, a acordat Gramata Mitropolitană și Părintelui Diacon Nicolae, care este și pictorul sfintelor icoane ce înfrumusețează iconostasul parohiei ortodoxe din Bilbao.

La final, Părintele paroh a mulțumit Înalt Preasfințitului Iosif, Preasfințitului Timotei, preoților prezenți și tuturor pentru dragostea și purtarea de grijă. Toți cei prezenți au participat  apoi la agapa frățească.

De la ora 16:00 în Hotelul Seminario din Bilbao a avut loc un moment artistic deosebit alcătuit din: piesă de teatru, film documentar despre activitatea parohiei Bilbao în cei 10 ani de existență, muzică clasică, poezie, dansuri populare, dar și un concert de muzică bizantină susținut de către Grupul Nectarie Protopsaltul.

Transmite:

Pr. Vasile Pop – Director Mass-Media și relații media EORSP

_DSC0018 [640x480] _DSC0054 (2) [640x480] _DSC0079 [640x480] _DSC0105 [640x480]