Benidorm (Alicante) este un „paradis” pentru turiștii britanici

Încetul cu încetul, orașul Benidorm (Alicante) își recuperează cota turistică și se apropie deja de cifrele anterioare pandemiei. După instabilitatea cauzată de Brexit și coronavirus, turiștii britanici recâștigă încrederea în această destinație de coastă, care este considerată în această perioadă un „paradis”, având rata de incidență mai mică de 50 de infecții la 100.000 de locuitori.

„Avem o incidență sub 50 și suntem un paradis în comparație cu ceea ce au englezii în țara lor. Pe lângă faptul că nu sunt aceleași infecții ca înainte, acum nu există spitalizări sau decese și sunt aproape toți locuitorii vaccinați”, a declarat pentru ABC, Toni Mayor, președintele grupului hotelier HOSBEC.

De asemenea, ochii sectorului turistic sunt fixați la o anumită dată. Pe 4 octombrie, Regatul Unit își va elimina lista de chihlimbar și își va atenua restricțiile, stabilind ca cerințe pentru călătorie un certificat de vaccinare cu un program complet și un test rapid. Prin urmare, începând cu luna octombrie, sosirea turiștilor britanici pe Costa Blanca este de așteptat să crească considerabil.

A consemnat: Zoe Stoleru Martí – OR

Foto: deblauwevogel.be