Autorităţile spaniole au intrat în posesia celor două cutii negre ale avionului militar Airbus A400M

sevilla accident

Autorităţile spaniole au intrat în posesia celor două cutii negre ale avionului militar Airbus A400M care s-a prăbuşit sâmbătă 9 mai 2015 în apropierea aeroportului din Sevilla, şi au fost predate judecătorului care se ocupă de investigarea accidentului.

Avionul s-a prăbuşit şi a luat foc la nord de aeroport după ce a lovit o linie de înaltă tensiune. Patru persoane aflate la bordul avionului au decedat, în timp ce alte două au fost transportate la spital în stare gravă.

Avionul, ce urma să fie livrat forţelor aeriene turce în luna iunie, era unul dintre modelele noi produse de Airbus.

Marea Britanie, Germania şi Turcia au declarat că vor opri temporar zborurile avioanelor de transport A400M până la stabilirea cauzelor accidentului.

Franța -cel mai mare operator al avioanelor A400M-, nu are motive care să determine oprirea zborurilor flotei A400, a declarat într-un interviu colonelul Jean-Pascal Breton, şeful serviciului de presă al forţelor aeriene franceze.

În prezent există în total 12 avioane A400M în uz: 6 în Franța, 2 în Marea Britanie, 2 în Turcia și câte unul în Germania și Malaysia.

Guvernul spaniol a format o comisie în care s-a implicat Ministerul Bugetului şi al Apărării pentru a ancheta accidentul, în paralel cu ancheta desfășurată de către Garda Civilă.