Au început înscrierile pentru Programul Start-Up Nation Diaspora 2022!

Românii din diaspora care doresc să revină în țară și să investească într-o afacere pot obține finanțare de până la 200.000 lei prin intermediul programului Start-Up Nation, aflat la cea de-a treia ediție!

Ambasada României în Regatul Spaniei vine în întâmpinarea cetățenilor români din Spania prezentând principalele avantaje ale Programului Start-Up Nation Diaspora 2022, care se adresează exclusiv conaționalilor din afara granițelor țării și care permite acordarea unei finanțări de până la 200.000 lei.

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului informează că au început înscrierile pentru Start-Up Nation Diaspora 2022!

Programului Start-Up Nation Diaspora 2022 oferă posibilitatea antreprenorilor aflați la început de drum de a beneficia de granturi în valoare maximă de 200.000 RON (echivalent a aproximativ 40.000 euro), îndeplinind o serie de condiții de eligibilitate. Bugetul alocat pentru Start-Up Nation Diaspora pentru acest an este de 20.031.000 RON, ceea ce presupune că aproximativ 1.000 de proiecte vor putea beneficia de sprijin financiar nerambursabil.

Programul vizează acordarea unei finanțări de maximum 200.000 lei pentru fiecare beneficiar și se adresează antreprenorilor români din străinătate care doresc să îmbunătățească performanța economică a noilor afaceri pe care le administrează.

Obiectivul acestui program îl reprezintă dezvoltarea activităților cu valoare adăugată mare din România, prin investiții în tehnologii noi, inovative, energie verde, digitalizare și pregătire antreprenorială.

În acest context, George Bologan, ambasadorul României în Regatul Spaniei subliniază într-o declarație pentru Occidentul Românesc, importanța Programului Start-Up Nation Diaspora 2022: „Încurajez membrii comunității din Spania să nu piardă ocazia de a beneficia de avantajele oferite de programul Start-Up Nation Diaspora 2022 pentru a-și îndrepta atenția spre România prin noi investiții, prin dezvoltarea de activități productive, cu un factor inovator, care vor aduce un plus-valoare societății. Consider că acest program este o șansă pentru cei care caută soluții alternative și doresc să se repatrieze, fiind totodată un impuls deosebit de valoros pentru toți acei conaționali care își doresc un trai mai bun pentru ei și pentru întreaga comunitate, îndeosebi în actualul context economic dificil la nivel global”.

De asemenea, în același context, Bogdan Bădescu, consilier economic, BPCE/Ambasada României la Madrid, precizează că: „Programul Start-Up Nation Diaspora reprezintă o oportunitate oferită românilor din afara granițelor, implicit din Spania, care intenționează să deschidă o afacere și să creeze totodată locuri de muncă în România-folosind experiența și know-how-ul dobândite în activitatea profesională în Spania. Un criteriu important care trebuie respectat este ca firma pentru care se solicită finanțare prin Start-Up Nation Diaspora să fie înființată în România, după 1 ianuarie 2020, iar cei care aplică trebuie să facă dovada domiciliului sau rezidenței în Spania în ultimele 12 luni”.

Înscrierile pentru Programul Start-Up Nation Diaspora 2022 se realizează exclusiv online, pe platforma informatică https://granturi.imm.gov.ro/, data limită fiind 1 septembrie 2022. Potențialii beneficiari ai acestui program pot beneficia de asistență dacă apelează la numărul de telefon +4021.9059.

Pentru informații detaliate, poate fi consultat Manualul Programului Start-Up Nation Diaspora 2022 pus la dispoziție de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului http://turism.gov.ro/…/07/18/manual-start-up-nation-2022/

Comunicat și foto: Ambasada României la Madrid