Atletico Madrid şi-a deschis o academie de fotbal la Bucureşti

32

Atletico-Madrid1011

Preşedintele Enrique Cerezo a semnat, miercuri, un parteneriat pe patru ani cu Regal Sport Club Bucureşti pentru înfiinţarea şi operarea la Bucureşti a academiei de fotbal Atletico Madrid, prima deschisă în Europa.  Din partea Regal Sport Club Bucureşti a semnat preşedintele Mihai Badea.

La eveniment au fost prezenţi antrenorul FC Rapid, Viorel Modovan, directorul tehnic al FRF, Anghel Iordănescu, fostul jucător al grupării madrilene Daniel Prodan, preşedintele FR Tenis, George Cosac, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi ambasadorul României în Spania, Ioan Vâlcu.

Preşedintele clubului spaniol Enrique Cerezo a declarat că Bucureşti va rămâne mereu în inima suporterilor, după ce Atletico Madrid a câştigat Liga Europa în 2012 pe Arena Naţională. „România şi Spania au avut multe legături încă din secolul XV. Spania a reprezentat un sprijin ferm pentru integrarea României în Uniunea Europeană. În Spania locuiesc peste un milion de români, iar astăzi există un nou element de legătură între ţările noastre. Limbajul fotbalului. În 2012, în Bucureşti, echipa noastră a câştigat Liga Europa, iar din acest motiv oraşul va rămâne mereu în inimile noastre. Înfiinţarea acestei academii reprezintă o ocazie unică pentru sportul spaniol şi cel românesc”, a spus Cerezo.
Oficialul spaniol a afirmat că Atletico Madrid are o strategie pentru extinderea globală a mărcii. „De ceva timp avem ideea de extindere globală pentru marca noastră. Pentru atingerea acestui obiectiv am creat o strategie de dezvoltare a unor cluburi asociate în întreaga lume. La clubul din Madrid avem peste 2.000 de copii care se antrenează zilnic, iar în toată lumea sunt peste 7.000 de copii afiliaţi clubului nostru”, a precizat Cerezo.

Directorul Regal Sport Club Bucureşti, Claudiu Florică, consideră că această academie va fi ambasadorul fotbalului spaniol în România: „Mulţumim clubului Atelitco Madrid că a acceptat propunerea noastră de a fi parteneri. În ultimele luni ne-au vizitat de mai multe ori pentru a vedea cum suntem organizaţi. În 2011 am început cu 20 de copii, iar acum am ajuns la 120 de copii cu vârste cuprinse între 9 şi 15 ani. Academia va fi ambasadorul fotbalului spaniol în România. Şi noi şi ei credem în aceleaşi valori, familie educaţie, fotbal”.
După semnarea parteneriatului, Claudiu Florică a primit de la Enrique Cerezo un tricoul personalizat cu însemnele clubului şi care avea numărul 9 pe spate.  Tehnicianul rapidist Viorel Moldovan va fi directorul de onoare al academiei.
Potrivit presei spaniole, Cerezo s-a întâlnit la Bucureşti şi cu premierul Victor Ponta şi ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo.