Zaragoza: Manifestări culturale ale copiilor români din Aragón – Ziua Naţională a României

1 decembrie [640x480]

Asociaţia Rumanos sin Fronteras în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe-Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni şi Trupa de Teatru Valentin Potrivitu Madrid au oferit comunităţii româneşti din Zaragoza o seară specială dedicată Zilei Naţionale a României în cadrul proiectului „Manifestări culturale ale copiilor români din Aragon. Ziua Naţională a României”
Spectacolul a început cu un Concurs de Poezie dedicat copiilor români din Aragon (concurs de creaţie şi recitare) cu tema specifică: 1 Decembrie, Ziua Naţională a României.
Concursul este gândit ca un promotor al culturii în rândul copiilor, un promotor al limbii române şi nu în ultimul rând un promotor al Zilei Naţionale a României. S-au prezentat 34 de copii cu lucrări creaţie proprie.
În a doua parte a spectacolului a fost prezentat „KARMAS”, un spectacol de teatru în limba română, o  adaptare de Valentin Potrivitu după piesele într-un act „Ursul”şi  „Cerere în căsătorie”.

În a treia parte a spectacolului s-a  desfăşurat  decernarea premiilor la Concursul de poezie.
S-au decernat  trei premii: Locul I ocupat de Bianca Gabriela Tănase, Locul II ocupat de Buturca Walter Adelin şi Locul III ocupat de Iuliana Vlad.

Parteneri: Ministerul Afacerilor Externe. Departamentul Politici Pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, Digi Mobil şi Trupa de Teatru Valentin Potrivitu

2

1