Ambasadorul român, Gabriela Dancău s-a întâlnit cu Eduardo Nieto, Country Manager al EDP Renewables

Ambasadorul României în Regatul Spaniei, Gabriela Dancău, a avut, la 10 februarie 2021, o întâlnire cu Eduardo Nieto, Country Manager pentru România al EDP Renewables , cel mai mare investitor spaniol în România și al treilea producător mondial de energie eoliană, se precizează într-un comunicat.

În cadrul discuțiilor s-a făcut o evaluare a planului de afaceri pentru perioada 2019-2022, ale cărui obiective sunt atinse în proporție de 87%, apreciindu-se măsurile adoptate în cursul anului 2020 de autoritățile române pentru eficientizarea reglementărilor din domeniul energiei, în special posibilitatea de a încheia acorduri bilaterale pe termen lung.

EDP Renewables va continua investiția în dezvoltarea pieței de energie regenerabilă din România, inclusiv în noi proiecte inovatoare dezvoltate în țara noastră și, ulterior, implementate și pe alte piețe în care operează compania, cum este cazul sistemelor tip acumulator de stocare a energiei din cadrul centralei fotovoltaice de la Băilești, respectiv parcului eolian din Cobadin.

Potrivit Wikipedia, EDP Renováveis este al treilea producător de electricitate în turbine eoliene la nivel mondial, având capacități instalate de 6.227 MW la finalul lui 2009, precum și alte 739 MW în curs de realizare, din care 43% în SUA. EDPR activează, de asemenea, în opt țări europene (Portugalia, Spania, Franța, Belgia, Polonia, Italia, Marea Britanie și România) precum și în Brazilia. 

Foto: Pagina Facebook Ambasada României în Regatul Spaniei