Ambasadorul George Gabriel Bologan s-a întâlnit cu Preasfințitul Părinte Episcop Timotei al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei

Cu prilejul vizitei la Catedrala Episcopală Ortodoxă din Madrid, ambasadorul României în Regatul Spaniei, George Gabriel Bologan, a avut o întrevedere cu Preasfințitul Părinte Episcop Timotei al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, se precizează într-un comunicat.

Discuțiile au vizat, prioritar, situația comunității de români din Spania și colaborarea misiunii diplomatice cu bisericile românești în vederea identificării de soluții practice la problemele întâmpinate de cetățenii români pe plan local.

„Biserica reprezintă unul dintre pilonii de bază ai păstrării, afirmării și dezvoltării identității românilor din străinătate. Nu putem vorbi despre o viață morală, civică, socială și culturală a membrilor comunității fără rolul decisiv al bisericilor românești de toate confesiunile, mai ales în această perioadă marcată de riscuri și frământări, în care efectele pandemiei și ale războiului de la granițele țării noastre își fac simțită prezența la nivelul societăților europene. Slujitorii altarelor și dascălii au fost mereu considerați apostoli ai neamului, iar in misiunea sa, Biserica, pe lângă a oferi omului un sens transcendental, a educat caractere și format personalități”, a menționat noul ambasador al României în Spania.