5 diferențe principale între Madrid și Barcelona

Barcelona-Autumn-city [640x480]

Poate că te gândești să te muți în Spania sau doar să o vizitezi, și nu te decizi între Madrid sau Barcelona. Deși pot fi găsite și alte multe diferențe între cele două orașe, îți semnalăm, în continuare, 5 diferențe principale care te pot face să te decizi pentru unul sau celălalt.

Turismul

Deși Madrid este capitala Spaniei, nu este un atât de vizitat de către turiști precum Barcelona. Aceasta poate fi un avantaj sau un dezavantaj: de exemplu, mai puțini turiști înseamnă și că te poți plimba și face shopping mai comod prin centrul Madrid-ului decât prin cel al Barcelonei, unde te lovești la tot pasul de turiști. Madrid, pe de altă parte, este un oraș autetic spaniol, pe când în Barcelona se poate respira o atmosferă mai cosmopolita și diversă.

Gastronomía

În timp ce Barcelona se mândrește cu tradiționalii “calçots” și cu simpla, însă delicoasa îmbucătură “pa amb tomàquet”, Madrid se axează pe specialitățile cu calamar și carne, cum ar fi “solomillo”. Bucătăria tradițională din Madrid nu este atât de lejeră precum dieta mediteraneană din Barcelona. În Madrid, de exemplu, este la mare căutare așa numitul “cocido madrieño”, o supă destul de consistentă cu carne și legume. În Barcelona, în schimb, puteți găsi specialități gastronomice ceva mai lejere, precum așa numitul “fricandó”. Citiți articolul integral, aici