403 locuri de muncă pentru români, în Spania, Germania şi Olanda

Operatorii economici din Spaţiul Economic European (SEE) oferă, prin intermediul reţelei EURE România, un număr de 403 locuri de muncă, cele mai multe în Spania, Germania și Olanda, informează Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
Conform datelor centralizate, în Spania sunt disponibile 238 de posturi pentru analişti relaţii clienţi, faianţari/pavatori şi muncitori în agricultură. În ceea ce priveşte salariile, firma care angajează analişti oferă 17.000 euro brut/an, muncitorii în agricultură vor primi 42,02 euro brut/zi, pentru recoltat zmeură, mure, afine şi căpșuni (orele suplimentare se platesc cu 8,32 euro), iar faianţarii primesc un salariu de 1.500 – 2.000 euro/lună.

Germania oferă 149 de locuri de muncă pentru: bucătar, cameristă/roomboy, conductor tren marfar, electrician, instalator conducte de apă şi gaz, instalator instalaţii sanitare, de încălzire şi gaz, lăcătuş, manipulant de mărfuri, mecanic de proces, mecanic instalaţii sanitare, de încălzire şi climatizare, montator parchet, personal în domeniul gastronomiei de sistem, operator stivuitor, îngrijitor persoane vârstnice în azil, mecanic de proces, pictor, operator excavator, sudor MAG, tâmplar şi zidar.

Salariul oferit pentru bunătari este de minimum 10 euro brut/ora, instalatorii vor primi între 2.300 şi 2.500 euro net/lună, în funcție de experienţa profesională, iar montatorii de parchet vor fi plătiţi cu 2.000 – 2.500 euro net/lună, în funcție de experiența profesională, de orele lucrate și de clasa de impozitare.

Nu în ultimul rând, în Olanda sunt disponibile pentru români 16 locuri de muncă în meseria de tractorist şi lucrător în seră de flori. Atât tractoriştii, cât şi lucrătorii în sere cu vârsta mai mare de 21 ani vor fi plătiţi cu 10,05 euro brut/oră. Salariul se platește săptămânal, în fiecare zi de joi.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro/eures sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma, precizează ANOFM.