La 25 octombrie, a fost celebrată la Madrid, Ziua Armatei Române

 Ziua Armatei României este un prilej pentru a manifesta recunoștința și aprecierea față de instituția care a avut un rol primordial în formarea statului român modern și continuă să fie un factor determinant pentru prestigiul României pe plan internațional. Curajul militarilor, dedicarea și spiritul lor solidar este un exemplu pentru noi toți care ne poate călăuzi și în viitor în construirea unei societăți mai unite și mai sigure pentru copiii noștri.

Ambasadorul României în Regatul Spaniei, George Bologan, și atașatul militar din cadrul misiunii diplomatice au organizat la 25 octombrie, la Madrid, o recepție pentru a marca Ziua Armatei României.

„Militarii ne oferă un model de luptă, nu numai în război, ci și împotriva insuficienței individualiste foarte prezente în zilele noastre. Fideli angajamentelor lor, astăzi, în mijlocul multor contraste, militarii susțin și mai intens lumina virtuților. Fiecare persoană în uniformă inspiră autodisciplină și echilibru, prudență și înțelepciune”, a declarat ambasadorul George Bologan.

Astăzi, mai mult ca oricând, apreciem importanța păcii în lume, iar militarii români își aduc neobosit contribuția valoroasă la asigurarea acestui climat de securitate la nivel național și internațional fiind în această perioadă de conflict străjeri ai securității frontierelor UE și ai NATO în estul continentului. România este angajată în NATO, UE și în misiunile de pace sub egida ONU. Mulțumim militarilor noștri pentru efortul, sacrificiul și iubirea de patrie pe care o dovedesc de fiecare dată!

Ambasadorul României a dorit, totodată, să mulțumească armatei spaniole pentru sentimentul de prietenie și pentru prezența sa în România. “Consolidarea sentimentului de solidaritate și, astfel, transmiterea unui mesaj puternic și clar al valorilor care ne unesc reprezintă o datorie pentru toți aliații. În actualul context tulburător, putem fi puternici dacă rămânem uniți în jurul nucleului nostru, care sunt valorile comune care trebuie apărate”, a declarat șeful misiunii diplomatice.

Comunicat și foto: Ambasada României în Regatul Spaniei