Zeci de absolvenţi de liceu din Suceava, admişi la universităţi de prestigiu din Europa şi SUA

bogdan-manghiuc-universitatea-bristol

Câteva zeci de absolvenţi de colegii din Suceava au fost admişi la universităţi de prestigiu din Europa, dar şi din SUA, între motivele care au stat la baza alegerii unor instituţii academice din străinătate fiind oferta acestora, dar şi oportunităţile de a-şi găsi un loc de muncă după absolvire.

Cei mai mulţi dintre absolvenţii de liceu din Suceava care au optat pentru o universitate din afara ţării sunt de la Colegiul „Ştefan cel Mare” şi Colegiul „Petru Rareş”.

Directorul Colegiului ”Ştefan cel Mare” Suceava, Dan Popescu, spune că numărul absolvenţilor acestui colegiu care aplică pentru universităţi de top ale lumii creşte de la an la an.

„Sunt convins că cea mai veridică motivaţie a opţiunii pentru studii universitare în ţară sau oriunde pe mapamond o poate susţine fiecare absolvent. Se pot identifica multiple aspecte care constituie suportul deciziei. Printre acestea, sunt convins, unul vizează deschiderea societăţii sau societăţilor pentru absolvenţii de învăţământ superior, altul se leagă de rafinarea ofertei universităţilor. De exemplu, un absolvent al colegiului a decis să studieze criminologia în Anglia, iar un altul poate depinde de nivelul costurilor acestei importante investiţii”, a spus directorul Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava.

Unul dintre absolvenţii colegiului, Bogdan Manghiuc, a fost admis la Universitatea Bristol din Marea Britanie, la specializarea matematică şi ştiinţa calculatoarelor, durata studiilor fiind de patru ani.

El spune că a ales acest domeniu întrucât îl pasionează matematica, fizica şi informatica, iar decizia de a studia într-o universitate din Marea Britanie a fost motivată de faptul că este un bun cunoscător al limbii engleze, în timpul liceului studiind istoria, geografia şi cultura acestei ţări, dar şi pentru oportunităţile de a lucra în domeniul cercetării, pe care le oferă ţara respectivă, după finalizarea studiilor universitare.

Bogdan a spus că i-a plăcut să înveţe în timpul liceului la toate disciplinele, nu numai pentru olimpiadele şi concursurile la care a participat şi la care a avut rezultate notabile.

Citește continuarea aici:

http://www.mediafax.ro/social/reportaj-zeci-de-absolventi-de-liceu-din-suceava-admisi-la-universitati-de-prestigiu-din-europa-si-sua-foto-12942927