Mesaj Victor Ponta: Sarcina Diasporei româneşti nu este deloc uşoară

38

Dragi colegi,

Partidul Social Democrat şi eu personal salutăm iniţiativa celor două organizaţii PSD din Diaspora, PSD Belgia şi PSD Anglia, de a facilita implicarea românilor care trăiesc în afara graniţelor ţării în actul de guvernare. Această iniţiativă vine în întâmpinarea politicii noastre
de promovare a valorilor româneşti din străinătate printr-un parteneriat din care să beneficieze românii şi România. Sarcina Diasporei româneşti nu este deloc uşoară – voi sunteţi adevăraţii mesageri ai României. Prin ceea ce faceţi, puteţi schimba felul în care România este văzută în afară, dar vocea voastră trebuie auzită şi recunoscută. În Romania avem nevoie de o dezbatere politică reală despre potenţialul Diasporei româneşti şi ce implică aceasta atât la nivel economic, cât mai ales la nivelul de resurse umane. În acest sens dilema integrării expertizei românilor din Diaspora în noua Guvernare este prezentă. Atât Bruxelles cât şi Londra reprezintă surse importante de expertiză în domeniul afacerilor europene sau în cel antreprenorial, care ar putea avea o contribuţie majoră la efortul nostru de a repune România pe lista ţărilor importante în Uniunea Europeană.
Vreau să începem un dialog cât mai deschis şi sincer, şi aştept cu mult interes ideile voastre pe probleme sectoriale. Orice idee bună ajută, şi vă asigur de întreaga mea deschidere cu privire la sfaturile pe care le puteţi avea. Guvernarea trebuie să răspundă, în primul rând, nevoilor dumneavoastră, ca cetăţeni, şi vocea dumneavoastră este cu atât mai îndreptăţită, cu cât vine pe baza unei expertize superioare. Vă mulţumesc şi vă urez succes!

Victor Ponta – Președinte PSD