Valencia: Hramul parohiei Sfântul Efrem cel Nou din Torrent

49

hram1

Perioada 01-05 mai 2015 a însemnat pentru parohia ortodoxă română din Torrent / Valencia, un interval de primenire sufletească dar și de pregătire pentru hramul parohiei cu ocazia prăznuirii Sfântului Efrem cel Nou, ocrotitorul parohiei. S-au citit Acatistul și Paraclisul Sfântului Efrem cel Nou și au fost împodobite cu flori biserica și axionița Sfântului pentru ziua mult așteptată a hramului.

Anul acesta hramul parohiei s-a ținut Duminică, 03 mai a.c.; de la ora 09:00 s-a citit Acatistul Sfântului Efrem cel Nou iar de la ora 10:00 s-a săvârșit Sfânta Liturghie, urmată de cuvântul de învățătură în care preotul paroh Vasile Pop le-a vorbit credincioșilor prezenți despre Viața și minunile Sfântului Efrem din Nea Makri îndemnând la final pe toți credincioșii să se înscrie la un program de rugăciune prin citirea Acatistului Sfântului Efrem timp de 40 de zile ca semn de mulțumire pentru ajutorul și binefacerile arătate comunității. La final credincioșii au primit iconițe cu ocrotitorul lor și s-au bucurat de agapa frățească pregătită pentru această zi aleasă.

hram2

Marți, 05 mai, s-a slujit Sfânta Liturghie și s-au adus rugăciuni de mulțumire Sfântului Efrem cel Nou. Din raționamente misionar-pastorale a fost tradus în limba spaniolă, Acatistul Sfântului Efrem cel Nou și s-au procurat pentru biblioteca parohială toate cărțile apărute până acum despre Sfântul Efrem cel Nou, pentru a fi spre folosul duhovnicesc al credincioșilor.