Stil, sănătate, frumusețe
Cum ne distrugem cariera
Din greșeli învățam, iar această maximă poate fi aplicată și atunci când vine vorba de carieră. Dacă reușești să îți identifici punctele slabe, minusurile și defectele atunci când vine vorba de eul tău de la job, cu siguranță vei găsi și soluții, iar urcușul în carieră nu ți se va mai părea chiar atât de dificil. Află care sunt cele mai comune greșeli pe care le poți face în carieră. Odată identificate, vei ști cum să te ferești de ele și cum să nu le mai repeți.
1. Nu îți iei în serios studiile
Dacă nu reușești să îți termini cu bine studiile și nu ai diploma care să îți ateste studiile superioare, nu poți spera la joburi prea bune, la funcții înalte sau la salarii atractive. De asemenea, dacă obișnuiești să petreci pe toată perioada facultății și ulterior îți dai seama că nu ai rămas cu mare lucru, toate aceste goluri se vor observa în timp atunci când te afli pe o funcție anume.
2. Nu ai un plan
Dacă treci prin carieră așa cum trece gâsca prin apă și lași totul la voia întâmplării, nu te aștepta să ai parte de un job deosebit sau de o răsplată materială consistentă. A te angaja pur și simplu oriunde găsești un loc disponibil, fără să te gândești la viitor, la ce ai de învățat, la șansele de a promova și așa mai departe egalizează cu o serie de eșecuri la care trebuie să te aștepți în permanență.
3. Minți
Nu este cale mai ușoară să îți pierzi credibilitatea și seriozitatea decât mințind într-un fel sau altul. Dacă îți promovezi un CV exagerat, plin de reușite și merite care nu te definesc cu adevărat, este posibil ca minciuna să aibă picioare mai scurte decât te-ai fi așteptat. Așa că fii sinceră și cu tine, și cu ceilalți dacă vrei să ai parte de interesul și admirația celorlalți.
4. Îți strici reputația prin Facebook sau Twitter
Deși poți spune că rețelele de socializare fac parte din viața ta privată, ele îți pot afecta serios jobul și imaginea profesională. Deși acolo ai adunați prieteni care te știu de o viață și care te acceptă așa cum ești, ai grijă ce postezi și ce imagine îți formezi în lumea virtuală. Este posibil ca un angajator să te judece prin prisma a ceea ce îi relevează rețelele de socializare, fără să se mai obosească să afle dacă așa ești tu și în realitate sau e vorba doar de o imagine parțială, care nu te definește în totalitate.
5. Te rezumi doar la partea materială a jobului
Dacă te duci la un job doar pentru bani, se va vedea la un moment dat. Nu vei putea lucra foarte mult timp doar pentru salariu. Dacă nu pui și puțină pasiune pentru ceea ce faci, fie îți va scădea randamentul și vei fi dată afară, fie vei renunța din proprie voință. Dacă motivarea ta este strict de natură financiară, nu vei avea parte de satisfacții în carieră și nu vei reprezenta decât unul dintre mulții angajați mediocri.
Este necesar să îți dorești mai mult de la tine și să și lupți pentru acest aspect. Nu îi lasa pe toți ceilalți să ajungă înaintea ta, ci luptă pentru tine și pentru jobul pe care îl ai sau pe care ți-l dorești. Bucuriile și împlinirile din cadrul profesional te ajută și în viață, îți conferă încredere în tine și un viitor de care nu te vei mai teme, pentru că nimic nu te va mai prinde nepregătită.
De ce sunt bune rodiile?
Sezonul lor este cuprins între lunile martie și iulie, timp în care sunt apreciate pentru semințele lor, de o culoare roșiatică asemănătoare cu cea a rubinului, pline de vitamine, anti-oxidanți și alte substanțe nutritive. Datorită conținutului nutritiv bogat, rodiile sunt considerate că fiind un mijloc de prevenire a cancerului, bolilor de inimă și a procesului de îmbătrânire prematură.
Deși este considerată un aliment al perioadei moderne, rodia se regăsește de secole în alimentația oamenilor din Orientul Mijlociu, India sau China.
Atunci când doriți să cumpărați rodii, alegeți fructele mai grele deoarece este un semn că semințele sunt pline cu lichid și gata pentru a fi consumate sau folosite pentru sucuri naturale. Alegeți fructele care au o coajă de o culoare uniformă pentru a le evita pe cele cu crăpături. Prezența unor mici pete pe coajă este acceptabilă.
Depozitați rodiile întregi până la două săptămâni la temperatura camerei sau timp de o lună în frigider. Semințele pot fi ținute două săptămâni în frigider, într-un înveliș în care să nu pătrundă aerul. Pentru a îngheța semințele, separați-le de membrana albă și așezați-le pe o bucată de hârtie cerată. Acoperiți-le cu o altă bucată de hârtie cerată și puneți-le la înghețat 2 ore. După aceea, puneți-le într-o pungă închisă ermetic, în congelator. Pot fi ținute astfel până la un an.
Împrăștiați semințele pe salate pentru a le da culoare. Serviți semințele împreună cu deserturi ca bezele. Adăugați un strop de sirop de rodii la șampanie pentru a obține un cocktail spectaculos.
Diabetul apare cu predilecție la femeile care au rude cu această boală
Femeile care au rude apropiate ce suferă de diabet zaharat de tipul II sunt de două ori mai expuse riscului de a dezvolta această afecțiune, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii americani. Faptul că țesutul adipos și anumite obiceiuri alimentare sunt moștenite și se răspândesc între membrii aceleiași familii determină în mare parte creșterea riscurilor de a dezvolta diabet de tipul II, potrivit rezultatelor studiului realizat de Harvard School of Public Health din Boston.
Astfel, persoanele care au una sau mai multe rude apropiate cu diabet zaharat de tipul II – cel asociat cu precădere obezității – prezintă un risc semnificativ de a dezvoltă această boală, informează Reuters.
La cercetare, care a durat 20 de ani, au participat 73.227 de femei, dintre care 5.101 au dezvoltat diabet zaharat de tip ÎI. Astfel, s-a descoperit că cele care aveau o rudă de gradul întâi cu diabet zaharat de tip II prezentau de două ori mai multe riscuri de a dezvoltă această afecțiune. În plus, femeile pentru care diabetul era o boală de familie, aveau predispoziție pentru obezitate, la fel și rudele lor. Printre obiceiurile alimentare „moștenite” în aceste familii se află consumul de alcool, consumul de carne roșie, de băuturi bogate în zahăr, care explică legătura dintre riscul de a avea diabet și istoricul familiei. Diabetul zaharat de tipul II nu necesită tratament insulinic. Apare mai ales după vârstă de 40 de ani, iar 60-90% dintre pacienți sunt supraponderali sau obezi.
Un material realizat de Zoe Stoleru/Valencia