Spania va beneficia de granturi în valoare de 69,5 miliarde de euro

Comisia Europeană a aprobat miercuri, 16 iunie a.c., planul naţional de redresare şi rezilienţă (PNRR) al Spaniei. În baza PNRR-ului aprobat, Regatul Spaniei va beneficia până în anul 2026 de granturi în valoare de 69,5 miliarde de euro, din care Madridul a accesat deja o prefinanţare de 9 miliarde de euro şi speră ca până la finele acestui an să primească în total circa 19 miliarde de euro, relatează EFE.

Conform detaliilor prezentate de executivul comunitar, Spania va dedica 40% din această sumă obiectivului combaterii schimbărilor climatice, prin proiecte de promovare a transporturilor sustenabile urbane şi pe distanţe lungi, creşterea eficienţei energetice a clădirilor, decarbonizarea industriei şi implementarea noilor tehnologii bazate pe hidrogen şi energii regenerabile.

Un procent de 28% din granturi va fi direcţionat către digitalizarea administraţiei publice spaniole, a industriei şi mediului de afaceri, precum şi investiţiilor în echipamente informatice destinate sectorului educaţional şi îmbunătăţirii abilităţilor informatice.

Foto: EFE