Spania: Prețul energiei electrice scade cu peste 4% până la 108,3 euro/MWh joi, 20 aprilie 2023

Prețul energiei electrice scade joi, 20 aprilie 2023, cu peste 4%, până la 108,3 euro pe megawatt-oră (MWh), în prima sa scădere din ultima sâmbătă, conform rezultatelor licitației de pe piața en-gros.

În funcție de intervalele orare, energia electrică atinge cel mai înalt preț între orele 20:00 și 21:00 pe 20 aprilie, cu 147,4 euro/MWh; și cel mai scăzut între orele 16:00 și 17:00, când va fi cu 50 euro/MWh.

Cu toate acestea, prețul este al doilea cel mai mare din luna aprilie, fiind depășit doar de cel 113,5 euro/MWh înregistrați miercuri, scrie presa spaniolă.

Fără limită la gaze. Pe de altă parte, nu se va aplica nicio limită la gaz, deoarece prețul acestei materii prime pe piața ibero-americană a gazului (Mibgas) rămâne sub limita de 56,1 euro/MWh stabilită de Guvern pentru această lună. În acest an, prețul electricității a fost în medie de 90,9 euro/MWh, mai puțin de jumătate decât cei 220,5 euro/MWh înregistrați în aceeași perioadă a anului trecut, când piețele energetice începeau deja să resimtă efectele invaziei rusești în Ucraina.

Lumina va fi pentru a doua zi consecutiv mai scumpă decât anul trecut, când se plătea 85 euro/MWh în plină invazie rusească în Ucraina, dar se va situa la niveluri mai scăzute decât cele înregistrate în țările din jur.

În Germania, prețul mediu va fi de 111,7 euro/MWh; în Franța, de 113,3 euro/MWh; în Italia, de 149 euro/MWh; și în Marea Britanie, de 102,2 lire sterline/MWh (aproximativ 116 euro/MWh la cursul actual).

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.