Sevilla: Helmuth Duckadam alături de proiectul ”Somos de todos, Somos del Mundo!”

Consulatul General al României la Sevilla, în colaborare cu  Fundaţia Clubului de Fotbal F.C. Sevilla, va organiza în data de 17 martie 2013, orele 17,00, un eveniment dedicat României pe stadionul ”Ramon Sanchez Pizjuan”, cu ocazia partidei de fotbal F.C. Sevilla-Real Zaragoza, din etapa a 28-a a campionatului spaniol.

La începutul şi în pauza meciului va fi prezentat pe ecranul stadionului un film de cinci minute despre potenţialul turistic al României, iar spectatorii vor primi reviste şi pliante de prezentare turistică a României. Toti cetăţenii români care doresc să asiste la meci vor achita suma de doar 5 euro/bilet.

Având in vedere faptul că numele stadionului Ramon Sanchez Pizjuan este legat de performanţa echipei româneşti Steaua Bucureşti din anul 1986, când a câştigat finala Cupei Campionilor Europeni contra echipei F.C. Barcelona, la acţiune a fost invitat să participe fostul portar al echipei Steaua Bucureşti, Helmuth Duckadam, supranumit ”eroul de la Sevilla”.

Informaţii de background

Acţiunea face parte din proiectul ”Somos de todos, Somos del Mundo!” lansat de Fundaţia Clubului de Fotbal F.C. Sevilla, în vederea sprijinirii integrării cetăţenilor străini în societatea spaniolă. Au fost organizate până în prezent evenimente dedicate statelor Uruguay, SUA, Irlanda.