Secretarul de stat Veaceslav Șaramet s-a întâlnit cu comunitatea românească din Cantabria

Secretarul de stat Veaceslav Șaramet din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni și Consulul General al României la Bilbao, Marian Popescu, au participat, pe data de 3 martie 2018, la o întâlnire cu comunitatea românească din regiunea spaniolă Cantabria, organizată de către Parohia Ortodoxă Română din Santander (unde slujește preotul paroh Andrei Turea).

În cadrul reuniunii, secretarul de stat Veaceslav Șaramet a prezentat obiectivele și proiectele Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, oportunitățile de finanțare oferite de Guvernul României, precum și demersurile inițiate în vederea conservării, afirmării și promovării identității culturale și lingvistice românești peste hotare. În acest context, demnitarul român a îndrumat participanții să urmărească comunicatele MpRP și ale oficiului consular pentru a obține informații cu privire la toate proiectele ce vor fi desfășurate în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

Consulul general al României la Bilbao, domnul Marian Popescu, a făcut o prezentare a proiectelor de diplomație publică, culturală, economică și de promovare a României ce vor fi desfășurate de oficiul consular în acest an în regiune. Totodată, a oferit  răspunsuri la întrebările din partea comunității românești pe linie consulară și a prezentat avantajele utilizării platformei E-CONS (CCSCRS, SIMISC etc.), precum și modalitatea de programare în vederea obținerii de servicii consulare. Întâlnirea s-a finalizat cu o amplă sesiune de întrebări și răspunsuri, participanții apreciind comunicarea deschisă și temele dezbătute alături de demnitarii români.

A consemnat: Occidentul Românesc

Sursa foto: bilbao.mae.ro