S-a inaugurat Consulatul Onorific al României în Málaga

Miercuri, 24 februarie, s-a inaugurat oficial Consulatul onorific al României la Málaga, în cadrul unei ceremonii restrânse desfășurate la sediul Delegației guvernului regional andaluz în Málaga.

În alocuţiunea sa, ambasadorul Gabriela Dancău a apreciat că „deschiderea Consulatului onorific la Málaga se înscrie în strategia Ministerului Afacerilor Externe român de îmbunătățire a calității asistenței consulare acordate cetățenilor români” și „răspunde, pe de-o parte, interesului românilor față de Málaga ca destinație turistică, şi, pe de altă parte, interesului spaniolilor din zonă de a descoperi cultura și tradițiile românești”.

„Dorim să ne extindem prezența în cât mai multe orașe spaniole importante, precum Málaga, un exemplu pentru noi în materie de implementare cu succes a strategiei de dezvoltare urbană inovatoare şi sustenabilă, un oraş inteligent şi în același timp cultural, cu care ne dorim să aprofundăm relațiile. Un alt obiectiv îl reprezintă atragerea de investiții în România, precum şi dinamizarea relației comerciale şi promovarea turismului din țara noastră în rândul mediului de afaceri spaniol”, a adăugat ambasadorul român.

Consulul onorific al României la Málaga, José Luis Ramos, cu o vastă experiență în domeniul administrației publice spaniole, a ocupat poziția de viceprimar al oraşului, responsabil de portofoliile comerț, industrie, ocuparea forței de muncă şi infrastructură publică, dar şi pe cea de preşedinte al Asociației hotelierilor din Málaga. De-a lungul timpului, José Luis Ramos a deținut şi funcții de conducere în cadrul mai multor companii multinaționale, consolidându-şi, în paralel, o prosperă ascensiune în mediul de afaceri spaniol, calități care îl recomandă pe deplin pentru ocuparea poziției de consul onorific, printre ale cărui atribuții una din cele mai importante este dezvoltarea relațiilor economice româno-spaniole şi facilitarea de investiții reciproce în cele două țări.

La eveniment au participat autorități locale, provinciale, regionale și naționale, precum şi membri ai corpului consular de carieră și onorific acreditat în Regatul Spaniei.

Consulatul Onorific al României în Málaga are menirea de a contribui la dezvoltarea relaţiilor bilaterale româno-spaniole, în special în domeniul economic, comercial şi cultural, precum şi de a acorda asistenţă şi protecţie consulară în caz de nevoie cetăţenilor români aflaţi în circumscripţia consulară, în situaţii deosebite.

Circumscripţia consulară cuprinde Provincia Málaga. Coordonatele noului oficiu consular onorific sunt următoarele:

Consulatul Onorific la Málaga

Adresa: Paseo Marítimo Pablo Ruiz Picasso n. 2, C.P. 29016, Málaga

E-mail: rocons.malaga@gmail.com

Consul onorific: José Luis Ramos Luque.

Informaţii privind consulatele onorifice sunt disponibile aici: http://www.mae.ro/node/1871

Sursă informații și foto: Ambasada României în Regatul Spaniei/Facebook