S-a inaugurat Consulatul onorific al României în Asturia (Principado de Asturias)

În cadrul unei ceremonii restrânse desfășurate la sediul Delegației guvernului central în Principatul Asturia (Principado de Asturias) din Regatul Spaniei, la data de 26 martie a avut loc inaugurarea oficială a Consulatului onorific al României în Asturia.

În intervenția sa, ambasadorul român Gabriela Dancău a precizat că deschiderea Consulatului onorific în Asturia „se înscrie în strategia Ministerului Afacerilor Externe român de extindere a rețelei consulare onorifice în zone în care nu există o prezență consulară de carieră” și „reprezintă o oportunitate de aprofundare şi diversificare a legăturilor dintre România şi o regiune dinamică precum Asturia”.

„Noul consulat onorific vine în întâmpinarea interesului antreprenorilor români de a face cunoscută oferta de afaceri a țării noastre în regiunea Asturia. Am convingerea, totodată, că Santiago Estrada Azcona, consulul onorific, un prieten şi bun cunoscător al României, va contribui la dezvoltarea relațiilor economice româno-spaniole şi la facilitarea de investiții reciproce în cele două țări”, a adăugat ambasadorul român.

Consulul onorific al României în Asturia este avocat de profesie, președinte al unei importante firme de avocatură spaniole cu o vastă experiență în domeniul internațional.

Cu această ocazie, Ambasadorul Gabriela Dancău a avut și o reuniune de lucru cu delegata guvernului central spaniol în Comunitatea Autonomă Principatul Asturia, Delia Losa, la care au participat și Marian Popescu, Consulul general al României în Bilbao, și Santiago Estrada, Consulul onorific al României în Asturia. Gabriela Dancău a mulțumit pentru eforturile guvernului Spaniei și a reprezentanților săi în teritoriul spaniol în vederea bunei integrări a românilor și a sprijinirii misiunilor diplomatice și consulare românești. Delia Losa a asigurat partea română de tot sprijinul de care are nevoie și a exprimat convingerea că Santiago Estrada, consulul onorific al României în Asturia, va fi un membru activ al corpului consular din regiune și va promova cu succes interesele României.

Consulatul Onorific al României în Asturia are ca obiectiv dezvoltarea relaţiilor bilaterale româno-spaniole, în special în domeniul economic, comercial şi cultural, precum şi acordarea de asistenţă şi protecţie consulară în caz de nevoie cetăţenilor români aflaţi în circumscripţia consulară, în situaţii deosebite. Circumscripţia consulară cuprinde Comunitatea Autonomă Principatul Asturia.

Coordonatele noului oficiu consular onorific sunt următoarele:

Consulatul Onorific al României în Asturia

Adresa: Calle Arquitecto Reguera, No. 1, Oviedo (Principado de Asturias)

E-mail: rocons.asturias@gmail.com

Consul onorific: Santiago Estrada Azcona

Mai multe informaţii privind consulatele onorifice sunt disponibile aici: http://www.mae.ro/node/1871