România trebuie să investească în educaţie, dacă aspiră la un loc bun în Europa

Steve Jarding, profesor de politici publice la Universitatea Harvard, a explicat că doar printr-o investiţie serioasă în educaţie, România poate aspira la un loc bun în rândul ţărilor europene, acesta precizând că niciodată nu se poate spune că banii oferiţi învăţământului sunt suficienţi.

Aflat în România, unde predă cursanţilor din cadrul programului Aspire Academy, Steve Jarding a oferit câteva sfaturi cu privire la îmbunătăţirea sistemului educaţional de la noi din ţară.

„Dacă vrei ca România să obţină un loc fruntaş nu numai în Europa, ci în toată lumea, iar România are o incredibilă resursă umană, trebuie să investeşti în educaţie. Cred că există mult talent în această ţară, în special în rândul tinerilor, care, probabil nu au fost apreciaţi suficient. Dar, haideţi, să aducem împreună toate aceste minţi luminate şi să le oferim programe cu care ei pot construi, cum ar fi tehnici de leadership, tehnici de comunicare, orice ar fi, să încercăm să le deschidem nişte uşi şi să le oferim oportunitatea de a ajunge la întregul lor potenţial. Românii ar trebui să fie foarte mândri de ceea ce acest grup reuşeşte să facă. Le spun tot timpul că viitorul conducător în România sau în întrega lume ar putea fi chiar în această sală de curs. Iubesc scopurile voastre, inspiraţia voastră şi faptul că voi conştientizaţi responsabilitatea faţă de societate şi faţă de ţară” a declarat, pentru mediafax, Steve Jarding, profesor de politici publice la Harvard University.

De mai bine de cinci ani, profesorul vine în România să le vorbească tinerilor cursanţi de la Aspire Academy despre rolul leadershipului, iar la sesiunile sale aduce atmosfera care se regăseşte la cursurile pe care le predă la Harvard University.