Reyes Maroto: „Spaniolii își pot planifica vacanțele”

Totul indică faptul că 9 mai este data stabilită pentru reluarea turismului național în Spania, datorită sfârșitului stării de alarmă și, prin urmare, a restricțiilor de mobilitate dintre comunitățile autonome și provincii. Cu toate acestea, rămâne teama că orice variație a evoluției pandemiei va trunchia calendarul menționat. Având în vedere acest lucru, ministrul industriei, comerțului și turismului, Reyes Maroto, a dorit să lanseze un mesaj de liniște, relatează RTVE.

Într-un interviu acordat programului „Al Rojo Vivo” de la Sexta, aceasta a declarat că „spaniolii își pot planifica acum călătoriile” și că în timpul verii vor putea călători normal în țară. De fapt, ministrul a anunțat că „există deja familii care își planifică călătoriile” și că „rezervările” în Insulele Baleare și Canare au crescut.

Reyes Maroto susține că vaccinarea va fi cheia pentru a avea un sezon estival bun care să permită atingerea obiectivului menționat anterior. Maroto a anunțat, de asemenea, că și călătoriile Imserso „vor fi operaționale” în octombrie. Aceasta a anticipat că vor termina specificațiile pentru a începe licitația pentru atribuirea acestora. „Vârstnicii sunt practic toți vaccinați și, prin urmare, se pot gândi la destinația în care doresc să călătorească. Este un mod de a ne răsplăti bătrânii ”, a explicat Maroto.

Sectorul turistic nu este atât de optimist

Previziunile ministrului au primit rapid răspuns din partea sectorului turismului, care nu este atât de optimist. Angajatorii din Insulele Baleare și din Insulele Canare au negat în presa locală că au înregistrat creșterea rezervelor pe care le citează Maroto; de fapt, ei susțin că nu există „mișcare”. Asociația turistică a Comunității Valenciene, Hosbec consideră vara pierdută și afirmă că „recuperarea este deja întârziată iremediabil în toamnă din cauza întârzierii procesului de vaccinare”.

Există, de asemenea, multe voci critice despre data pentru programul de călătorie Imserso. În martie anul trecut, Carlos Garrido, președintele Confederației Spaniole a Agențiilor de Turism (CEAV), a recunoscut că există voință politică de a le relua, dar există îngrijorare cu privire la termenele limită.

A consemnat: Mircea Fluierañ

Foto: RTVE