Reîntâlnirea bucuriei și comuniunii: Vizita Preotului Misiunii Greco-Catolice din New York în Comunitatea Românilor Greco-Catolici din Alicante

73

Într-o atmosferă plină de emoție și bucurie, Comunitatea Românilor Greco-Catolici din Alicante, Regatul Spaniei, a avut onoarea să primească vizita preotului Misiunii Greco-Catolice din New York, Statele Unite, părintele Radu Țițonea. Într-o zi cu semnificație deosebită, duminica a 12-a după Rusalii, credincioșii Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, Sfântul Nicolae din Alicante au trăit o experiență spirituală profundă și reîntâlnirea a două suflete unite de o lungă prietenie.

Această vizită a adus o rază de lumină și căldură în inimile credincioșilor, deoarece părintele Radu Țițonea s-a reîntâlnit cu colegul său din vremurile de studiu de la Seminarul Teologic de la Blaj, părintele Radu Bokor. Întâlnirea acestor doi slujitori ai Bisericii a fost marcată de o bucurie deosebită, care s-a resimțit mai ales în timpul Sfintei Liturghii, moment în care emoțiile și trăirile au fost aduse în fața lui Dumnezeu.

Întâlnirea dintre cei doi preoți a fost încununată de o predică profundă și înălțătoare susținută de părintele Radu Țițonea, prin care credincioșii au simțit prezența divină și au fost inspirați să își întărească credința și comuniunea.

Momentul parastasului a adus aducere-aminte atât pentru cei răposați, cât și pentru cei prezenți. Cu cântări meditative și cuvinte de aducere aminte, inimile celor prezenți au fost aduse într-o stare de reverie, amintindu-ne de cei dragi care au plecat dintre noi. Această amintire aduce cu sine două sentimente complexe – tristețea despărțirii și bucuria reîntâlnirii spirituale cu Lumina Divină.

În spiritul comuniunii, întâlnirea dintre cei doi preoți a transmis un puternic mesaj de unitate și determinare în calea credinței. Faptul că acești slujitori ai Bisericii s-au reîntâlnit, chiar și atunci când se află la distanțe geografice mari, evidențiază puterea dorinței și voinței, susținute de credință.

Această vizită a preotului din New York în comunitatea din Alicante reafirmă învățătura divină din Matei 18,20: „Că unde sunt doi sau trei, adunați în numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor”. Credința și voința lor au făcut posibilă această întâlnire binecuvântată.

Evenimentul s-a încheiat cu o agapă frățească, unde credincioșii au avut ocazia să socializeze și să împărtășească momente de comuniune, în timp ce se răcoreau cu faimosul granizado (Shaved ice).

A consemnat: Occidentul Românesc
Sursă informații și foto: Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, Sfântul Nicolae din Alicante