Proiectul “Academia de fotbal pentru copiii din Jucu”

Fundaţia Real Madrid din Spania împreună cu Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor au iniţiat un proiect unicat în România: înfiinţarea unei Academii de Fotbal pentru Copii. Proiectul a fost prezentat în 18 mai 2011 în cadrul unei mese rotunde la care au fost invitaţi reprezentanţi ai presei, ai autorităţilor publice şi ai mediului business. Academia de fotbal este un proiect social, având ca beneficiari peste 100 de copii între 10-12 ani din comuna Jucu, judeţul Cluj. Copiii provin din familii nevoiaşe sau se află în situaţii de risc social sau abandon şcolar. Prin această inţiativă, Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor (FDP) şi Fundaţia Real Madrid (FRM) au ca obiectiv să contribuie la integrarea socială a copiilor defavorizaţi, prin intermediul sportului şi educaţiei. “Este o şcoală de fotbal cu caracter social, nu are nicio legatură cu ideea de performanţă”, precizează preşedintele executiv al Fundaţiei pentru Dezvoltarea Popoarelor, Călin Pop. “Vrem ca prin fotbal să-i ţinem pe copii departe de pericolele de pe străzi şi, prin spiritul sportului, să le dezvoltăm valorile umane. Noi nu oferim bani, deoarece suntem un ONG, însă vom pune la dispoziţie toate cunoştinţele noastre din această zonă şi, conform ideologiei noastre, nu vom abandona acest proiect odată ce l-am început. De asemenea, ne vom implica în atragerea sponsorilor atât din Spania, cât şi din România”, declară Rosa Roncal Gimenez, coordonatoarea de proiecte internaţionale a Fundaţiei Real Madrid.

La Jucu se construieşte un stadion de 4.000 de locuri, cu nocturnă, care va fi pus la dispoziţia copiilor ce vor beneficia de acest program. Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor a atras deja parteneri în proiect: Consiliul Judeţean Cluj, Primaria din Jucu şi Scoala cu clasele I-VIII “George Bariţiu” din Jucu, de unde provin copiii. La nivel mondial, Fundaţia Real Madrid a deschis 75 de astfel de şcoli în 40 de ţări, peste 18.000 de copii fiind înscrişi în proiectele umanitare ale clubului spaniol.

Respect Media, agenție de marketing și management în sport, este partener al proiectului, asigurând comunicarea, promovarea și atragerea unor parteneri din sfera afacerilor alături de proiect.

Sursa: MediaFax

A consemnat, Timeea Opreanu