Peste 200 de români angajați la un abator din Birkenfeld, Germania, au fost confirmați cu noul coronavirus. Românii nu sunt lucrători sezonieri, ci angajați ai unor companii subcontractate de către abatorul german.

Ministerul de Externe anunță, într-un comunicat de presă, că s-au autosesizat și au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile germane pentru verificarea situației celor 200 de români infectați.

În acest context, Ambasada României la Berlin a contactat atât Ministerul Agriculturii cât și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, iar la nivel local, prin intermediul Consulatului general al României la Stuttgart, au fost sesizați Premierul landului și primarul localității în care se află abatorul, scrie Mediafax.

Din informațiile comunicate de către autoritățile germane, din totalul de 700 de angajați ai unității respective, aproximativ 500 sunt lucrători români. Aceștia nu sunt lucrători sezonieri, ci sunt angajați ai unor companii subcontractate de către abatorul german, mai precizează MAE.

Potrivit MAE, în total, 300 de angajaţi ai abatorului sunt confirmaţi ca fiind infectaţi cu SARS-CoV-2 şi au fost introduşi în carantină. Dintre aceștia, 200 sunt români. De asemenea, MAE precizează că majoritatea celor infectați sunt asimptomatici sau prezintă simptome uşoare. Doar cinci persoane au necesitat tratament în regim de spitalizare, două dintre acestea fiind între timp externate. Într-un singur caz, la una dintre cele două persoane deja externate, s-a impus ventilarea mecanică.

Reprezentanţii MAE menţionează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Berlin şi Consulatului General al României la Stuttgart nu au fost primite solicitări de asistenţă din partea cetăţenilor români menţionaţi.