Peste 10.000 de tone de hrană contrafăcută sau tratată au fost confiscate în 57 de țări, în cadrul operațiunii „Opsob V”

operation-opson-v-1[640x480]

Intestine de pui în formol, măsline vopsite cu sulfat de cupru, carne de maimuță: peste 10.000 de tone de hrană contrafăcută sau tratată au fost confiscate în 57 de țări, în cadrul unei operațiuni realizate de Interpol și Europol.

Operațiunea a fost denumită „Opsob V” și constituie un record în privința cantităților de mărfuri confiscate, a anunțat miercuri, 30 martie, Interpol într-un comunicat, citat de lequotidien.lu
Cu această ocazie au fost operate mai multe arestări în cele 57 de țări și operațiunea continuă, precizează Interpol, fără a spune numărul persoanelor arestate.

Circa nouă tone de zahăr contaminat cu îngrășăminte au fost confiscate din Sudan. În Italia, poliția a reușit să pună mâna pe 85 de tone de măsline vopsite cu o soluție de sulfat de cupru pentru a le îmbunătăți aspectul, precizează Interpol.

Foto și videoclip: Europol

Vameșii de pe aeroportul Zaventem din Belgia, unde a avut loc recent atentatul terorist, au descoperit mai multe kilograme de carne de maimuță, în timp ce în Franța au fost confiscate mai multe kilograme de lăcuste și omizi.

Printre numeroasele exemple citate în comunicat se numără și 70 de kilograme de intestine de pui conservate în formol, confiscate din Indonezia.

În Ungaria, Italia, Lituania și România, autoritățile vamale și de poliție au descoperit ciocolată, dulciuri și vin spumant nealcoolic pentru copii, contrafăcute, destinate exportului în Africa de Vest.