Paris: Bilanţul victimelor a ajuns la 129 de morţi şi 352 de răniţi – Doi români decedați

106810_1

Bilanţul victimelor atentatelor teroriste din Paris a ajuns la 129 de morţi şi 352 de răniţi, dintre care 99 în stare gravă, a anunţat procurorul general din Paris, Francois Molins, citat de publicaţia franceză Le Figaro.

Aproximativ 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal.

Autorităţile franceze au arestat preventiv şase persoane din anturajul teroristului kamikaze Omar Ismail Mostefai, unul dintre autorii atentatelor, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Atacurile au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic, care susţine că acestea sunt o reacţie la ofensele aduse profetului musulman Mahomed şi la raidurile aeriene efectuate de Franţa în Siria şi Irak. Patru persoane au fost arestate în Bruxelles în cazul atentatelor teroriste din Paris.

Franţa este „în război” cu reţeaua teroristă Stat Islamic şi o va distruge, afirmă premierul Manuel Valls, după atentatele de la Paris, soldate cu aproape 130 de morţi, în afară de cei şapte terorişti decedaţi.

„Da, Franţa este în război. Ne confruntăm cu un război organizat de o armată islamistă. Noi am spus mereu că nu există risc zero”, a declarat Manuel Valls, conform TF1, în cursul unei vizite la spitalul Saint Antoine din Paris, unde sunt persoane rănite în atentate.