Noi restricții în Spania pentru a evita al treilea val al pandemiei și răspândirea noii tulpini britanice

Autoritățile spaniole au decis noi restricții de circulație în mai multe regiuni începând de luni, 04 ianuarie, inclusiv în Madrid, pentru a evita al treilea val al pandemiei și răspândirea noii tulpini de coronavirus, care a fost depistată deja la mai multe persoane, relatează RTVE.

În acest context, peste 500 de mii de cetățeni madrileni nu vor putea intra şi ieşi din zonă decât cu motive justificate și vor trebui să respecte noile restricții.

Autorităţile sanitare din Madrid au confirmat nouă cazuri pozitive ale noii tulpini britanice a coronavirusului în regiune, în timp ce alte 30 de cazuri sunt în studiu.

Actuala mutație care provoacă îngrijorare la nivel european a fost detectată pentru prima dată la mijlocul lunii septembrie în sud-estul Angliei și a devenit forma dominantă a virusului în Londra și în sud-estul și estul Angliei.

În Andaluzia, unde au fost înregistrate 1.237 de cazuri noi de Covid-19 în ultimele 24 de ore, guvernul regional a ordonat închiderea a opt municipalităţi care se învecinează cu Gibraltar, după ce executivul coloniei britanice a anunţat carantinarea totală timp de 14 zile a întregii sale populaţii.

FOTO: EFE