Minutul de Hollywood, cu Tudor Petruț – În sfârșit, în echipă!

Totul a pornit de la o glumă. Vorbesc serios! Nu numai pentru că actorul Teodor Falcon e un mucalit simpatic, gluma s-a metamorfozat într-un scenariu de comedie pentru un film de scurt metraj, un debut pentru colegul nostru originar din Târgu Mureș. Entuziast, curios și cu un dram de nebunie Hollywood-iana, Falconu’ s-a hotărât să producă filmul, alături de soția lui, Lidia Covrig, și amândoi au învățat din mers. Pentru a simplifica producția, Teodor s-a gândit că e mai simplu să joace el în rolul principal, că doar el a scris dialogurile și i se potrivesc la fix. Și de ce nu, dacă tot e de învățat, a purces și să-și regizeze primul film. O muncă sisifică, încununată cu succes!

De puține ori s-a întâmplat ca să lucrăm împreună, între noi românii. Teodor nu a ezitat însă nici o clipă și a apelat la gașca RoHo. Cu entuziasm, #RomaniansInHollywood s-au coagulat într-o echipă și împreună am susținut proiectul cu aplomb. Directorii de imagine Daniel Wyland și Cristian Coldea au sosit cu toate sculele posibile. Actrițele Aura Imbarus și Maddie Năstase au făcut de toate pe platou, pe lângă personajele hilare din film. Prietenul nostru, distinsul actor de origine bulgară Dimiter Marinov a creat un caracter memorabil. Cu bucurie, pentru prima oară de când ne aducem aminte, un grup de artiști româno-americani au muncit, în sfârșit, în echipă!

THE PICKLE KING e o povestioară nostimă și de-abia așteptăm să-l vizionați curând în comunitatea de români și să invitați și prietenii locali. Personajele principale sunt românași de pe undeva din America, niște afaceriști oneroși. Mai multe nu spun ca să nu vă stric plăcerea. Filmul, completat anul trecut, a participat deja la câteva festivaluri și a primit un premiu în Los Angeles. Cinefilii români și moldoveni din Chicago au avut șansa să-l vadă în cadrul unui festival digital de film românesc și s-au distrat copios.

Pe lângă faptul că a realizat cu profesionalism și talent o peliculă echilibrată pe cât de hazlie, Teodor Falcon întră în analele RoHo (asociație la care este co-fondator) și pentru inițiativa extraordinară de a implica colegii români. THE PICKLE KING este nu numai o dovadă că există români talentați în Hollywood, dar că și pot să creeze împreună, să colaboreze, să se susțină unii pe alții ca într-o familie artistică, nu prea numeroasă, dat plină de entuziasm și imaginație.

(Foto stânga: Tudor Petruț și Teodor Falcon, foto dreapta: echipa de filmare “The Pickle King”, prin bunăvoința A Falcons Reckon Production și Mă Vie en Blonde Films, @RoHoClub #RomaniansInHollywood)

Autor și foto: Tudor Petruț (Los Angeles – SUA). Actor și scenarist de film, regizor de teatru, autorul editorialelor #MinutulDeHollywood care apar în presa de limba română din diaspora și pe paginile #RomaniansInHollywood. Colaborator la Occidentul Românesc din anul 2011.