Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, în vizită la Madrid

59

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, se află, în perioada 18-20 noiembrie 2017, într-o vizită de lucru la Madrid. În acest context, oficialul român a participat la ceremonia de oficiere a primei Sfinte Liturghiii a Catedralei Ortodoxe din Madrid, alături de înalți prelați români din întreaga diasporă.

Totodată, ministrul Andreea Păstîrnac a vizitat Școala de duminică organizată de Parohia Ortodoxă Română din Coslada, unde copiii români au posibilitatea de a învăța limba și literatura română, inițiativă susținută de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni prin programul „Limba română, educație și comunicare”, prin care sunt distribuite în mod gratuit suporturi de curs însoțite de CD-uri interactive pentru copii și profesori. În cursul zilei de 19 noiembrie 2017, ministrul a avut întrevederi de lucru cu reprezentanți ai mediului asociativ din Madrid pentru a identifica noi modalități de cooperare la nivel social, cultural și economic.

În continuarea agendei de lucru, ministrul va avea o serie de întâlniri cu membri ai Guvernului spaniol din domeniul politicii sociale și familiei, al drepturilor cetăţenilor şi al muncii, precum și cu reprezentanți ai Congresului Deputaților.