Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David: Apel la solidaritate

32

963

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a avut convorbiri în cursul zilei de 24 iunie 2013, cu Eugen Terteleac, preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia (ARI) şi cu Miguel Ştefănescu Fonda, preşedintele Consiliului de Conducere al Federaţiei Asociaţiilor de Emigranţi Români din Spania (FEDROM), referitoare la tragicul accident rutier din Muntenegru. În cadrul acestor convorbiri, reprezentanţii comunităţilor de români din Italia şi din Spania şi-au exprimat sentimentele de regret şi compasiune resimţite la aflarea tragicei veşti a accidentului rutier din Muntenegru care a îndoliat România.

În cadrul convorbirilor, ministrul delegat Cristian David a transmis reprezentanţilor comunităţilor de români din afara graniţelor ţării intenţia Guvernului de a decreta o zi de doliu naţional, în data de 26 iunie 2013. El a îndemnat ca, la rândul lor, românii aflaţi în străinătate să marcheze această zi.

De asemenea, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni a lansat un apel la solidaritate către comunităţile de români din Italia şi din Spania, arătând că în astfel de momente grele semnalele de sprijin moral din partea românilor din afara graniţelor au o valoare deosebită.

Liderii celor două organizaţii ale românilor din Italia şi Spania au arătat că toţi românii, oriunde ar fi ei, au primit vestea accidentului din Muntenegru cu adânc regret şi că există o dorinţă puternică de a se alătura familiilor celor care au pierit în accident sau care au fost răniţi.

Cu această ocazie, Eugen Terteleac şi Miguel Ştefănescu Fonda au declarat că ziua de doliu naţional trebuie să constituie un prilej de reflecţie asupra tuturor accidentelor tragice în care au fost implicaţi conaţionali ai noştri peste hotare, în încercarea ca pe viitor astfel de situaţii să nu se mai repete.