Ministrul delegat Angel Tîlvăr s-a întâlnit cu ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România

logo_drp

Întrevederea ministrului delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, cu ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România, Matthijs van Bonzel

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit astăzi, 18 februarie 2015, cu ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România, Matthijs van Bonzel.

În cadrul întrevederii au fost abordate teme privind dezvoltarea cooperării bilaterale din perspectiva mobilității europene, precum și cu referire la comunitatea românească, respectiv olandeză de pe teritoriul celor două state.

Demnitarul român, în calitate de reprezentant al Guvernului în Comisia Comună a Camerei Deputaților și a Senatului pentru elaborarea propunerilor legislative privind legile electorale, s-a interesat asupra punctului de vedere al ambasadorului Matthijs van Bonzel, bazat pe experiența Olandei, în legătură cu sistemele de vot existente. Totodată, ministrul delegat a subliniat faptul că în acest moment clasa politică din România depune toate eforturile pentru a identifica cele mai bune soluții legislative care să permită exercitarea dreptului de vot pentru toți românii de peste hotare.

Referitor la situația comunității românești din Regatul Țărilor de Jos, oficialul olandez a subliniat că membrii acesteia sunt în principal persoane educate, foarte bine integrate în societatea țării gazdă.

Ministrul delegat a vorbit despre atenția pe care partea română o acordă coagulării comunității în structuri asociative, care, pe de o parte, să devină veritabili parteneri de dialog cu autorităţile române şi olandeze, iar pe de altă parte, să servească drept factori de coeziune pentru membrii comunității.

Întrevederea ministrului delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, cu ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România, Matthijs van Bonzel

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.