Marea Britanie: Începe vaccinarea în masă de la 1 decembrie

De la 1 decembrie, sistemul britanic de sănătate se pregătește de vaccinarea în masă împotriva coronavirusului, cu vaccinul produs de AstraZeneca, companie farmaceutică anglo-suedeză, precizează The Telegraph.

În acest context, peste 1.500 de cabinete medicale și centre de vaccinare de tip drive-through vor fi deschise zilnic de la 8:00 la 20:00, fiecare dintre acestea urmând să administreze cel puțin 1.000 de doze pe săptămână. În această operațiune vor fi implicați inclusiv studenți la medicină și medici pensionați, arată oficialii britanici, potrivit The Telegraph.

Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a declarat că autoritățile britanice vor decide asupra siguranței vaccinului în decurs de „câteva zile” după ce acesta va primi licența.

Consilierul guvernamental Sir John Bell se declară optimist că până la sfârșitul anului vor fi disponibile două sau trei vaccinuri.

AstraZeneca este o companie farmaceutică anglo-suedeză cu peste 66.000 de angajați, ale cărei produse acoperă o gamă largă de afecțiuni: cardiace, vasculare, respiratorii, neurologice, etc.

Foto: Hepta

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.