Málaga: Conferință privind drepturile omului, societatea civilă și combaterea terorismului

Ambasadorul României în Regatul Spaniei, George Bologan reprezintă România la Conferința la nivel înalt de la Málaga privind drepturile omului, societatea civilă și combaterea terorismului, care se desfășoară marți, 10 mai și miercuri, 11 mai a.c., se precizează într-un comunicat.

Málaga găzduiește acest eveniment organizat de către Organizația Națiunilor Unite și Regatul Spaniei și reunește, timp de două zile, state membre, organizații internaționale, reprezentanți ai societății civile și apărători ai drepturilor omului.

ONU se implică pentru promovarea colaborării statelor membre în combaterea terorismului, pentru asigurarea protecției și promovării drepturilor omului care sunt barometrul gradului de dezvoltare a diferitelor societăți.

Terorismul rămâne o amenințare globală care este abordată la nivel local, național, european și global. Securitatea unei societăți face parte din calitatea vieții populației acesteia. Efectele destabilizării, distrugerii structurilor constituționale, financiare se resimt în viața fiecăruia, restrângerile drepturilor fundamentale ale omului fiind deseori efecte ale atacurilor teroriste.

Empatia cu victimele terorismului, efectele acestuia de a amputa și mutila fie la propriu, fie la nivel psihologic viețile oamenilor nevinovați și stabilitatea societăților democratice provocând panică și nesiguranță, precum și noile provocări ale societății digitale și nevoia de menținere a unui nivel ridicat de vigilență au fost teme centrale în cadrul conferinței.

Comunicat și foto: Ambasada României în Regatul Spaniei