Mai mulți înalți oficiali spanioli, amenințați cu moartea

Şeful guvernului spaniol, Pedro Sánchez, a condamnat ameninţările cu moartea adresate ministrului de interne, şefei Gărzii Civile şi liderului partidului de stânga Podemos.

Presa spaniolă a relatat că ministrul de interne Fernando Grande-Marlaska, liderul partidului Podemos (stânga radicală), Pablo Iglesias, şi şefa Gărzii Civile, Maria Gamez, au primit scrisori de ameninţare ce conţineau gloanţe, relatează Reuters.

”Condamn ameninţările grave primite de Marlaska, Gamez şi Iglesias”, a scris Sanchez pe Twitter, cu un link spre un articol de presă referitor la aceste ameninţări.

Premierul spaniol a subliniat că justiţia şi democraţia vor învinge ”ameninţările şi violenţa”.

https://www.facebook.com/IglesiasTurrionPablo/posts/5444857148919980

”Soţia ta, părinţii tăi şi tu sunteţi condamnaţi la pedeapsa capitală, timpul tău se scurge”, este mesajul primit de Iglesias în scrisoarea anonimă, conform unei fotografii postate de acesta pe Twitter, notează Reuters. El a postat şi o fotografie cu patru gloanţe şi plicul scrisorii primite.

Potrivit lui Iglesias, ministrul de interne şi şefa Gărzii Civile au primit scrisori similare.

Aceste ameninţări survin într-un context de puternică polarizare politică în Spania înaintea alegerilor regionale de la Madrid din data de 4 mai.

Pablo Iglesias a demisionat luna trecută din funcţia de vicepremier în guvernul de coaliţie al socialistului Pedro Sánchez pentru a candida la şefia guvernului regional.

Grande-Marlaska, fost judecător, şi Iglesias au fost acuzaţi de laxism de dreapta politică în problema imigraţiei şi cea a separatismului catalan.

Maria Gamez este prima femeie care conduce Garda Civilă, funcţie în care a fost numită anul trecut de ministrul de interne.

Potrivit presei spaniole, scrisorile de ameninţare purtau toate aceeaşi ştampilă poştală şi fuseseră expediate în aceeași zi.

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.